Dieva nogurdinātie. Kāpēc mēs šo rakstījām?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

2021. gadā no reliģiskās organizācijas "Jehovas liecinieki" izstājās vēl nebijis skaits cilvēku - daudzi pēc 20 un 30 gadiem pavadītiem šajā kustībā. Viņi vērsās pie mums - TVNET komandas, jo gribēja atklāti pastāstīt, kas notiek "Jehovas liecinieku" iekšienē, kas slēpjas aiz skaistiem vārdiem, saukļiem, solījumiem.

Un galvenais, kā tas ietekmē cilvēku dzīvi - ne tikai pieaugušo, kas savu dzīvi labprātīgi saistījuši ar "Jehovas lieciniekiem", bet arī bērnu, kas piedzimuši jehoviešu ģimenēs un kuriem tā ir "vienīgā iespējamā dzīve un patiesība", kā intervijā TVNET teica kāda jauna sieviete. Cilvēks, kurš 25 gadus vadījis vienu no "Jehovas liecinieku" draudzēm, mums sacīja: "Jauni cilvēki, kas paliek organizācijā, upurē personisko izaugsmi, attīstību - faktiski savu dzīvi, kas viņiem varētu būt. Realitātē tev tiek atņemta dzīve!"

Runājot ar bijušajiem jehoviešiem, mums radās daudzi jautājumi, un viens no būtiskākajiem - vai tiešām tas, kas notiek reliģiskajās organizācijās, ir tikai un vienīgi to locekļu brīva izvēle un atbildība? Vai bažas, ka ārpasaules noslēgtās organizācijās var notikt traģēdijas, kas salauž cilvēku dzīves un par kurām sabiedrība neuzzina, ir pamatotas?

Ar šīs rakstu sērijas palīdzību centīsimies saprast, kā Latvijā un pasaulē darbojas tā sauktās jaunās reliģiskās kustības, kas notiek to iekšienē, ar kādiem instrumentiem tās piesaista cilvēkus un motivē palikt, un kādas tam visam var būt sekas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu