Jūrmalas teātra ēku plānots pabeigt vasarā

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas teātra ēkas atjaunošana
Jūrmalas teātra ēkas atjaunošana Foto: Artis Veigurs, Jūrmalas pilsētas dome

Jūrmalas teātra ēku, kuru atjauno kopš pērnā gada jūnija, plānots pabeigt šī gada vasarā, portālu TVNET informēja Jūrmalas valstspilsētas administrācijas pārstāve Zane Leite.

Kā atgādina Leite, teātra ēkas atjaunošanai piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums. Projekta “Jūrmalas teātra ēkas energoefektivitātes paaugstināšana” kopējās izmaksas 970 877,88 eiro, kur ERAF līdzfinansējums ir 165 398,97 eiro, valsts budžeta dotācija 4 378,21 eiro un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējums 801 100,70 eiro.

Viņa pastāstīja, ka ēkai tiks uzlabota energoefektivitāte, pilnveidots telpu plānojums, un tā iegūs mūsdienīgu vizuālo izskatu, kā arī tiks labiekārtota tās apkārtne. 

"Ēkai nosiltinās ārsienas un jumtu, modernizēs siltummezglu un pārbūvēs apkures sistēmu, atjaunos inženierkomunikāciju tīklus, elektroinstalācijas un izbūvēs energoefektīvu apgaismojumu. Tiks pastiprinātas ēkas nesošās konstrukcijas, uzlabota vides pieejamība, un ēkas piegulošā teritorija tiks labiekārtota," norādīja Leite.

Taujāta par to, kādi darbi jau pašlaik ir paveikti, viņa informēja, ka Jūrmalas teātra ēkai ir veikta jumta pārbūve, logu un durvju nomaiņa. Tāpat turpinās fasādes siltināšana un apdare, kā arī tiek veikti ēkas iekštelpu apdares darbi. Savukārt tuvāko nedēļu laikā tiks uzsākta vides pieejamības risinājumu izbūve, un pēc fasādes apdares darbu pabeigšanas labiekārtos teritoriju un ierīkos apstādījumus.

"Būvdarbus teātra ēkā plānots pabeigt šī gada vasarā," informēja Leite.

Kā norādīja Leite, būvdarbus darbus veic uzņēmums SIA “Buvbalsts”, būvuzraudzību – SIA “Būvētika” , bet autoruzraudzību – SIA “JaunRīga-ECO”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu