Aptauja: 74% iedzīvotāju informācijai par Krievijas agresiju Ukrainā līdzi seko vairākas reizes dienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukraiņu bēgļi.
Ukraiņu bēgļi. Foto: Jānis Vingris

Kopumā 74% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju informācijai par Krievijas īstenoto karu Ukrainā līdzi seko vairākas reizes dienā vai pat biežāk, liecina "Benu" aptiekas un pētījumu kompānijas "Gemius" veiktā aptauja.

Tikmēr 13% minētajiem notikumiem līdzi seko divas līdz četras reizes dienā, 6% - reizi dienā, 2% - retāk, 3% snieguši atbildi, ka šai informācijai līdzi neseko, bet vēl 2% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Kopumā vismaz reizi dienā informācijai par karu līdzi seko 93% aptaujas respondentu.

Aptaujas dati arī liecina, ka ģimenes, kurās sarunvaloda ir latviešu, notikumiem Ukrainā seko līdz biežāk. Latviešu vidū vairākas reizes dienā vai biežāk ziņām par karu Ukrainā seko 76%, kamēr krievvalodīgajiem šis rādītājs ir 59%.

Tāpat krievvalodīgo vidū biežāk ir tādi, kas kara notikumiem Ukrainā neseko vispār - to nedara attiecīgi 10% krievvalodīgo un 2% latviešu.

Pēc respondentu dzimuma secināms, ka ziņām par notikumiem Ukrainā nedaudz biežāk līdzi seko vīrieši - vismaz vairākas reizes dienā to dara 74% vīriešu un 73% sieviešu.

Vienlaikus vīrieši nedaudz biežāk norādījuši, ka šai informācijai līdzi neseko - attiecīgi to nedara 4% vīriešu un 2% sieviešu.

Tāpat 15% sieviešu informācijai par karu Ukrainā līdzi seko divas līdz četras reizes dienā, 7% to dara reizi dienā, bet 2% - retāk. Tikmēr vīriešu vidū divas līdz četras reizes dienā situācijai Ukrainā līdzi seko 11% vīriešu, vienu reizi dienā - 6%, retāk - 2%.

Aptauja veikta martā, aptaujājot 1859 respondentus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu