Zelenskis: Kara dēļ vairs nav Volnovahas, Mariupoles un mazo pilsētu pie Kijivas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HANDOUT/AFP

Pilna mēroga kara dēļ, ko Krievija izvērsusi Ukrainā, Volnovahas, Mariupoles, vairāku mazo pilsētu pie Kijivas vairs nav, svētdien intervijā Krievijas medijiem sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Bet diemžēl atgriezīsimies pie tā, kādas ir sekas un rezultāti mums. Bet rezultātā Mariupoles nav. Vienkārši nav. Volnovahas vienkārši nav. Pilsētu pie Kijivas un Kijivas apgabalā, mūsu nelielu pilsētiņu. (..) Tas viss vairs neeksistē. Izdedzināta zeme. Vienkārši izdedzināta zeme. Absolūti," sacīja Zelenskis.

Fotogrāfijas, kas uzņemtas šajās pilsētās, neataino visu katastrofu, kas tur notiek, viņš piebilda.

"To nav iespējams parādīt, jo to nav iespējams parādīt pat mūsu iedzīvotājiem - parādīt, kā tas izskatās," uzsvēra prezidents.

"Volnovahā pilnīgi nekā nav palicis - nekādu ielu, nekādu māju. Tajā pašā laikā Mariupolē, kur iedzīvotāju skaits sasniedza pusmiljonu, postījumi nodarīti 90% māju.

Viņi brauc un izdedzina, vienkārši izdedzina. Es pat nezinu, pret ko Krievijas armija jebkad tā ir izturējusies. Nekad.

Es neesmu redzējis. Varbūt - tajā laikā es biju pavisam jauns cilvēks un karu Čečenijā tik dziļi neatceros, visus kadrus. Tur bija briesmīgi, bet tur, atvainojiet... Vienkārši šos apjomus nav iespējams salīdzināt," piebilda Zelenskis.

Viņš arī norādīja, ka ukraiņu attieksme pret krieviem ir neatgriezeniski pasliktinājusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu