No 1.aprīļa atcelti Covid-19 dēļ noteiktie ieceļošanas ierobežojumi no trešajām valstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība vienojusies no 1.aprīļa atcelt ceļošanas ierobežojumus personām, kas Latvijā ieceļo no trešajām valstīm, paredz Ministru kabineta apstiprinātie noteikumi par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Vienlaikus noteikumos tiek saglabāti ierobežojumi ieceļošanai no valstīm, kas uzskatāmas par augsta riska un kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu. Šādu valstu šobrīd nav, bet, ja atkal tiktu konstatēts īpaši augsts sabiedrības apdraudējums kādā no valstīm, noteikumos ir minēta sākotnējās rīcības procedūra, ar kuru visa sabiedrība var rēķināties. Sabiedrības informēšanai Slimību profilakses un kontroles centrs turpinās publicēt riska valstu sarakstus.

Grozījumu anotācijā minēts, ka, reaģējot uz Covid-19 pandēmijas izplatību, kopējo vakcinācijas aptveri Eiropas Savienībā (ES) un arī trešajās valstīs, Eiropas Padome 22.februārī ir publicējusi jaunus vadlīnijas, ar ko groza savu iepriekšējo ieteikumu par pagaidu ierobežojumu nebūtisku ceļošanu uz ES un iespējamu šāda ierobežojuma atcelšanu.

Dalībvalstis ir aicinātas nodrošināt koordinētu un vienotu pieeju brīvi pārvietoties gan ES iekšienē, tā arī atjaunojot savienojamību ar trešajām valstīm, kas neietekmē vīrusa turpmāko izplatību.

Latvijā un arī globāli samazinās Covid-19 izplatība, un tādējādi arī samazinās Covid-19 riski sabiedrībai, tai skaitā arī Covid-19 ievesto gadījumu ietekme uz kopējo infekcijas izplatību valstī ir niecīga. Ņemot vērā minēto, Veselības ministrija norāda, ka pašlaik ir iespējams atcelt jebkādus ierobežojumus ieceļošanai Latvijā. Līdzīgi no ierobežojumiem ceļotājiem atsakās arī citas ES valstis.

Kā ziņots, no 1.aprīļa tiks mīkstināti arī citi Covid-19 ierobežojumi Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu