Gupalo: Andrejs mani mazliet pietur, lai es neaizbrauktu ar tanku pie Putina

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pianistes, dziesmu autores un dziedātājas Katrīnas Gupalo tētis ir ukrainis un mamma latviete, tāpēc viņa pati saka, ka "Ukraina ir puse manis. Ukraina ir mūžīgās ilgas, jo mana dzīve norit Latvijā."

Katrīnas Gupalo radītās dziesma Resistance, kuras ierakstā piedalījās vairāk nekā 40 mūziķu un kas zibenīgi izplatījās soctīklos, esot viņas personīgā atbilde karam.

"Mūzikas un mākslas cilvēkiem ir iespēja un pat misija tādos izšķirīgos vēsturiskos brīžos kā tagad vest sabiedrību sev līdzi - uz gaismu, uz kaut ko labu. Tas ir mazākais, ko es varēju izdarīt. Ar kaut ko ir jāsāk, un es sāku ar dziesmu.

Pie ieroča vēl neesmu ķērusies, un es ar to nemāku rīkoties, bet neliegšos, ja varētu, es to darītu.

Andrejs (Katrīnas partneris pianists Andrejs Osokins - red.) mani mazliet pietur, lai es neaizbrauktu ar tanku pie Putina. Bet savās domās jau esmu uz turieni aizbraukusi!" žurnālā "Ieva" atklāti runā pianiste. 

Gupalo intervijā uzsver, ka nekas nav beidzies un mēs ne mirkli nedrīkstam aizmirst par karu Ukrainā: "Tas, kas notiek Ukrainā, ar vienu vēja pūsmu rīt var atnākt šeit. Es ļoti ceru, ka tā nenotiks, un tāpēc vēl jo vairāk svarīgas ir lielas iniciatīvas Latvijā - koncerti, piketi, palīdzība bēgļiem un Ukrainai. Daudz dara žurnālisti, jo sabiedrībai ir jābūt informētai, skaļi jāpauž savs viedoklis un jāturas kopā. Ja mēs tagad atslābsim, jo aiz loga pavasaris un saulīte, tad varam nogulēt kaut ko ļoti svarīgu, un tas var novest pie katastrofālām sekām. Es ceru, ka atslābt varēsim nākamajā pavasarī."

Vairāk lasi šīs nedēļas žurnālā "Ieva".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu