Ukraina atņems ģenerāļa pakāpes diviem valsts nodevējiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien paziņoja par ģenerāļa pakāpes atņemšanu diviem Ukrainas nodevējiem - bijušajam Ukrainas Drošības dienesta Iekšējās drošības galvenās pārvaldes priekšniekam Andrijam Naumovam un bijušajam Ukrainas Drošības dienesta Hersonas apgabala pārvaldes priekšniekam Serhijam Krivoručko.

Zelenskis to paziņoja videouzrunā savā "Telegram" kanālā.

"Šodien ir pieņemts vēl viens lēmums - par antivaroņiem. Šobrīd man nav laika nodarboties ar visiem nodevējiem, bet viņi visi pakāpeniski saņems sodus. Tāpēc bijušais Ukrainas Drošības dienesta Iekšējās drošības galvenās pārvaldes priekšnieks Naumovs Andrijs Oļeha dēls un bijušajam Ukrainas Drošības dienesta Hersonas apgabala pārvaldes priekšnieks Krivoručko Serhijs Oleksandra dēls vairs nav ģenerāļi," paziņoja Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka tiem augstākajiem virsniekiem, kuriem kāds traucējis izlemt, kur ir viņu dzimtene, kuri pārkāpj karavīra zvērestu par uzticību ukraiņu tautai valsts, tās brīvības un neatkarības aizsardzībā, "noteikti tiks atņemtas augstākās militārās pakāpes saskaņā ar Ukrainas Bruņoto spēku Disciplinārstatūtu 48.pantu".

"Gadījuma ģenerāļiem ar mums vairs nav pa ceļam. Bet īstiem varoņiem no Drošības dienesta - tāda pati absolūta pateicība kā katram un katrai, kas patiesi aizstāv mūsu valsti. Starp dienošajiem ir tiešām ļoti daudz varoņu. Paldies viņiem!" sacīja prezidents.

30.martā kļuva zināms, ka Harkivas apgabala Izjumas pilsētas padomes deputāts no partijas "Opozīcijas platforma - Par dzīvību" Anatolijs Fomičevskis palīdzējis Krievijas karaspēkam ieiet šajā pilsētā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu