Šrilanka bloķē sociālos medijus un nosaka komandantstundu, lai ierobežotu protestus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Lai ierobežotu protestus pret augošo dzīves dārdzību, degvielas trūkumu un ilgstošajiem elektroapgādes traucējumiem, Šrilanka svētdien nobloķējusi visas sociālo mediju platformas un noteikusi komandantstundu uz 36 stundām.

Šrilankas Aizsardzības ministrija deva rīkojumu Telekomunikāciju uzraudzības komisijai uz laiku apturēt sociālo mediju platformas, arī "Facebook", "WhatsApp", "Instagram", "Youtube" un tviteri.

Līdz pirmdienai noteikta komandantstunda, taču protestētāji gatavojas arī šodien pulcēties uz demonstrācijām.

Šrilankā jau vairākas nedēļas notiek protesti, kuros valdībai tiek prasīts nodrošināt degvielu, dabasgāzi un pārtiku.

Iepriekšējie protesti tika organizēti ar sociālo mediju palīdzību, un nav zināms, kā sociālo mediju nobloķēšana ietekmēs demonstrāciju dalībnieku skaitu.

Varasiestādes sestdien stingri kontrolēja komandantstundas ievērošanu un aizturēja 664 cilvēkus par tās pārkāpšanu.

Ceturtdien protesti pie prezidenta Gotabajas Radžapaksas rezidences 14 kilometrus no galvaspilsētas pārauga vardarbībā. Sadursmēs starp policiju un protestētājiem ievainojumus guva vairāk nekā 50 cilvēki un tika sabojāti pieci armijas un policijas transporta līdzekļi.

Prezidents izsludināja ārkārtējo stāvokli, tādējādi piešķirot plašākas pilnvaras bruņotajiem spēkiem.

Ārvalstu valūtas trūkuma dēļ Šrilanka piedzīvo nepieredzētu ekonomisko krīzi, kas pamudinājusi valdību meklēt Indijas un Ķīnas degvielas un pirmās nepieciešamības preču iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu