Madonas novadā dzērājšoferis policistam piedāvā 400 eiro kukuli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Madonas novadā kāds dzērājšoferis, kurš bija 1,08 promiļu reibumā, policistam piedāvājis 400 eiro kukuli, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Piektdien, 1.aprīlī, pievakarē Madonas novada Cesvainē policijas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, pamanīja "Volkswagen Golf" vadītāju, kurš, veicot griešanās manevru, nedeva brīdinājuma signālus ar gaismas virziena rādītājiem.

Apturot transportlīdzekli un veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, vīrietim tika fiksētas 1,08 promiles.

Lai izvairītos no administratīvā procesa sākšanas, vadītājs mēģināja vienam no policistiem piedāvāt 400 eiro lielu kukuli.

Policisti autovadītāju aizturēja, un pret viņu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas. Par kukuļdošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat pret personu sākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Valsts policija uzsver, ka no soda nav jāatpērkas, bet gan jāapzinās pārkāpuma bīstamība un jādomā par to, kā turpmāk to vairs neatkārtot. Tāpat Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu