Audi vēlas iegādāties daļu no McLaren

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
McLaren Speedtail
McLaren Speedtail Foto: McLaren

Volkswagen grupā ietilpstošais uzņēmums Audi joprojām nav atmetis ieceri iegādāties sporta auto ražotāja McLaren daļu. Vācieši jau iepriekš pauda gatavību samaksāt 450 miljonus eiro, bet nu ir palielinājuši piedāvājumu par 200 miljoniem līdz 650 miljoniem eiro. Kā vēsta vācu izdevums Automobilwoche, piedāvājums palielināts, jo McLaren pērn sākotnējo piedāvājumu noraidīja, norādot, ka investīcijas ir nepietiekamas.

Pirmkārt, Audi plāno investēt Formula 1 komandā McLaren Racing, kas martā ieguva Google atbalstu. Darījuma otrajā kārtā plānotas investīcijas pašā sporta automašīnu ražotājā.

Informācija, ka Audi vēlas iegādāties McLaren kopā ar firmas Formula 1 komandu, parādījās jau pagājušā gada novembrī. Toreiz piedāvātā summa britiem šķita par mazu.

Starp potenciālajiem pircējiem bija arī BMW, kas ar McLaren martā noslēdza vienošanos par kopīgu elektromobiļu arhitektūras izstrādi. Vienošanās gan nav galīga, un gadījumā, ja Audi iegūtu daļas McLaren, tā varētu tikt izbeigta.

2020. gadā kļuva zināms, ka McLaren ir nopietnas finansiālas problēmas, ko veicina automobiļu pārdošanas apjomu kritums un pandēmijas dēļ atceltās sacīkstes. Lai uzlabotu savu finansiālo situāciju, uzņēmums pirms gada pārdeva savu grezno galveno mītni Vokingā. Ieņēmumi no darījuma sasniedz 170 miljonus eiro jeb par 30 miljoniem mazāk nekā plānots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu