SEPLP Latvijas Televīzijas valdē ievēlē Priedi un Odiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas televīzijas ēka ziemā.
Latvijas televīzijas ēka ziemā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ievēlējusi Ivaru Priedi par VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdes priekšsēdētāju un Kasparu Odiņu par LTV valdes locekli programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos, liecina paziņojums SEPLP mājaslapā.

Padome nolēma neievēlēt LTV valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos amatam izvirzīto Baibu Strautmani, uzskatot, ka pēc konkursa noslēguma kandidāte publiskajā komunikācijā ir demonstrējusi nepietiekamas zināšanas par plašsaziņas līdzekļu nozari, īpaši par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības pamatprincipiem.

Priede kopš 2019.gada sākuma ir vienīgais LTV valdes loceklis, bet valdē viņš strādā kopš 2016.gada. Līdz tam viņš strādājis izdevniecībā "Dienas žurnāli".

Odiņš pēdējos gados strādājis kā žurnālu "Citādā Pasaule" un "Leģendas" redaktors, ir filmu scenārists, iepriekš strādājis arī LTV un LNT kā žurnālists, redaktors, producents, bijis Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Strautmane patlaban strādā arhitektūras un dizaina uzņēmumā SIA "Open Arhitektūra un dizains", iepriekš bijusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētāja, strādājusi dažādos informācijas tehnoloģiju jomas uzņēmumos, nodarbojusies ar konsultācijām.

SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis norāda, ka šis ir visai mediju videi sarežģīts un izaicinājumiem bagāts laiks, kad iedzīvotāji no sabiedriskajiem medijiem sagaida visaugstākās kvalitātes, uzticamu saturu.

"Tādēļ ir svarīgi, ka LTV valde atkal strādās paplašinātā sastāvā, lai attīstītu jaunus formātus un modernus satura izplatīšanas veidus, sasniegtu arvien plašāku auditoriju un nostiprinātu LTV kā Latvijā skatītākās televīzijas pozīcijas," pauž Siksnis, uzsverot, ka īpaša prioritāte ir ziņu un analītiskie raidījumi, kā arī jauniešu programmu attīstība.

SEPLP loceklis Jānis Eglītis norāda, ka situācija pasaulē nedos jaunajai LTV valdei daudz laika, lai ieskrietos. Tāpēc SEPLP sagaida, ka jaunā valde spēs piedāvāt skaidru attīstības plānu un galvenās prioritātes, kādos virzienos saturiski un tehnoloģiski LTV un portāls "lsm.lv" tiks attīstīti, kādi tam ir nepieciešami valsts budžeta līdzekļi un kāds sagaidāmais sabiedrības ieguvums.

Eglītis sagaida, ka LTV valde izvērtēs arī LTV līdzšinējo darbību. Tāpat esot jāveicina sadarbība ar citiem kvalitatīva satura veidotājiem, īpaši ar Latvijas Radio, jo 2024.gadā plānots izveidot vienoto sabiedrisko mediju.

LTV valdes konkursa nominācijas komisiju vadīja SEPLP priekšsēdētājs Siksnis, tās sastāvā bija SEPLP locekļi, Pārresoru koordinācijas centra, Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta, Rīgas Stradiņa Universitātes un Latvijas Mediju ētikas padomes pārstāvji, kuri darbojas ar balsstiesībām, kā arī Latvijas Žurnālistu asociācijas, Latvijas Televīzijas arodbiedrības pārstāvji un personāla atlases kompānijas pārstāvis, kuri konkursā piedalījās ar novērotāju un padomdevēju tiesībām.

Konkursā kopumā tika saņemti 27 pieteikumi. Konkurss tika organizēts trijās kārtās, vērtējot kandidātu zināšanas un pieredzi par plašsaziņas līdzekļu nozari un kapitālsabiedrību korporatīvo pārvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu