Graube: 9.maijs būs militāro panākumu pārbaudes datums Putina uzstādījumiem Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

9. maijs būs militāro panākumu pārbaudes datums Krievijas vadoņa Vladimira Putina uzstādījumiem, iebrūkot Ukrainā, intervijā aģentūrai LETA atzina aizsardzības ministra Arta Pabrika padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Pēc viņa paustā, patlaban karš Ukrainā ir izšķirošs no viena viedokļa, proti, kā Krievija sakoncentrēs savus spēkus, lai realizētu jebkādu Krievijas sabiedrībai "ietirgojamu" un pieņemamu uzvarošu rezultātu.

Lai arī patlaban izskatoties, ka Putins savas prasības ir samazinājis, tomēr varētu sekot arī mēģinājums atgriezt Ukrainu no Melnās jūras un ideālā variantā līdz 9.maijam savienot to ar starptautiski neatzīto Piedņestras Republiku caur Odesu.

Graube gan šaubās, vai Putinam tas izdosies, turklāt viss ir atkarīgs no notikumu attīstības Luganskas un Doņeckas reģionos un cik ilgi vēl noturēsies Mairupole.

"9.maijs ir militāro darbību panākumu pārbaudes datums Putina uzstādījumiem," uzsvēra Graube.

Iepriekš telekanāls CNN, atsaucoties uz vairākām ASV amatpersonām, ziņoja, ka Putins ar savu armiju cenšas gūt vismaz kaut kādu uzvaru Ukrainā līdz 9.maijam.

Krievija ir pārskatījusi savu kara stratēģiju, koncentrējoties uz Donbasu un citiem reģioniem Ukrainas austrumos, ar mērķi gūt panākumus līdz maija sākumam, liecina ASV izlūkdienestu jaunākie situācijas novērtējumi.

Putins vēlas parādīt uzvaru, un Austrumukraina ir vieta, kur viņam ir vislielākās iespējas tādu iegūt, uzskata ASV amatpersonas.

ASV izlūkdienestu rīcībā esošā informācija liecina, ka Putins ir koncentrējies uz 9.maiju, kad Krievijā tiek svinēta Padomju Savienības uzvara pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Parasti šajā dienā Maskavā tiek organizēta vērienīga militārā parāde.

ASV amatpersonas norāda, ka Putins šogad 9.maijā vēlas svinēt arī savu uzvaru karā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu