Darbu Latvijā gatavojas sākt vairākas māsas un ārstu palīgi no Ukrainas

Laura Ozoliņa
, TVNET Financenet | KLIK Bizness žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers". Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Gaiļezers". Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas veselības aprūpes iestādēs darbu vēlas sākt vairākas māsas un ārstu palīgi no Ukrainas, turklāt četrām personām šāda atļauja jau ir izsniegta, portālam TVNET pastāstīja Veselības inspekcijā.

Līdz šā gada 5.aprīlim Veselības inspekcija jau ir izsniegusi atļauju īslaicīgu pakalpojumu sniegšanai četrām personām, lai tās varētu strādāt māsas profesijā Latvijā.

Inspekcijā informēja, ka pa vienai māsai pievienosies Rīgas austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai, Jelgavas poliklīnikai, kā arī Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībai.

Tāpat 14 personu, kas vēlas saņemt atļauju māsas pakalpojumu sniegšanai, dokumenti šobrīd jau ir izskatīšanā, savukārt vēl 11 personām, kuras dokumentus ir iesniegušas, tie ir jāprecizē vai jāiesniedz trūkstošie dokumenti. Veselības inspekcijā paskaidroja, ka lielākoties trūkst deklarācijas veidlapas, ko palīdz aizpildīt inspekcijas darbinieki.

Veselības inspekcijā dokumentus īslaicīgu pakalpojumu sniegšanai iesnieguši arī vairāki ārsta palīgi no Ukrainas. Divu ārsta palīgu dokumenti šobrīd jau ir izskatīšanā, bet vēl četriem iesniegtie dokumenti ir jāprecizē vai jāiesniedz trūkstošie.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu