Maskavā aizturēts kara pretinieks Kara-Murza

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas policija pirmdien pie viņa mājām aizturējusi opozīcijas politiķi Vladimiru Kara-Murzu, kuram otrdien piespriests 15 diennakšu administratīvais arests, paziņojis viņa advokāts Vadims Prohorovs.

Saskaņā ar advokāta teikto politiķis un žurnālists nakti pavadījis policijas iecirknī.

Viņš apsūdzēts par "policijas darbinieka, militārpersonas, federālo drošības dienestu virsnieka likumīgas pavēles nepildīšanu". Par to viņam piespriests 15 diennakšu ilgs administratīvai arests.

Kā teikts policijas protokolā, Kara-Murza aizturēts, jo viņš pie savām mājām ieraugot policistus "izmainījis kustības trajektoriju".

Satraukumu par ietekmīgā pilsoniskās sabiedrības līdera aizturēšanu tviterī paudis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Mēs ļoti rūpīgi sekojam situācijas attīstībai un aicinām viņu nekavējoties atbrīvot," raksta Blinkens.

Februāra beigās Kara-Murza kopā ar domubiedriem no Krievijas opozicionāru, zinātnieku un sabiedrisko darbinieku vidus, no kuriem daļa dzīvo emigrācijā, izveidoja Krievijas Pretkara komiteju.

Tās mērķis ir cīņa pret Vladimira Putina diktatūru, kas izraisījusi karu Ukrainā.

Kara-Murza, kurš ir ass Putina kritiķis, apgalvo, ka divas reizes izdzīvojis aizdomīgus indēšanas mēģinājumus, kuru organizēšanā viņš vaino Krievijas slepenos dienestus.

Pētnieciskie žurnālisti no "Bellingcat" atklājuši, ka Kara-Murzu izsekoja aģenti no Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) pasūtījuma slepkavu grupas, kura atbildīga arī par Alekseja Navaļnija un Dmitrija Bikova saindēšanu. Tie paši cilvēki vairākus mēnešus pirms slepkavības sekojuši arī Borisam Ņemcovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu