Arestēti "Putina kūma" Medvedčuka īpašumi Ukrainā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ļvivas tiesa arestējusi 154 kustamā un nekustamā īpašuma vienības, kas pieder prokrieviskā ukraiņu politiķa, "Putina kūma" Viktora Medvedčuka ģimenei, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

Tiesa arī noteikusi Medvedčukam drošības līdzekli - apcietinājumu. 

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šonedēļ paziņoja par Medvedčuka aizturēšanu pēc tam, kad viņš Krievijas uzsāktā kara sākumā aizbēga no mājas aresta. Zelenskis izteica Krievijai ierosinājumu apmainīt Medvedčuku pret Krievijas sagūstītajiem ukraiņiem, taču Krievija šādu iespēju noraidīja.

Ceturtdien ar tiesas lēmumu aizturēti 26 Medvedčuka automobiļi, 30 zemesgabali, 23 mājas, 32 dzīvokļi un jahta. Arestētas arī kapitāldaļas 25 uzņēmumos, kuru patiesā labuma guvēji ir Medvedčuks un viņa sieva Oksana Marčenko.

Medvedčuks tiek uzskatīts par Krievijas ietekmīgāko politisko sabiedroto Kijivā.

Viņš atbalsta ciešāku attiecību veidošanu ar Maskavu un Ukrainas medijos tiek dēvēts par "Putina kūmu", jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir Medvedčuka meitas krusttēvs.

Ukrainā viņš izpelnījies nosodījumu, jo turpināja nodarboties ar uzņēmējdarbību Krievijā, kad tā 2014.gada bija izvērsusi agresiju pret Ukrainu, anektējusi Krimu un turpināja destabilizēt Donbasu.

Medvedčukam pērn tika paziņots, ka viņš tiek turēts aizdomās par valsts nodevību un terorisma finansēšanu, un viņam tika noteikts nepārtraukts mājas arests. 27.februārī viņš aizbēga no mājas aresta. Vakar Ukrainas varasiestādes paziņoja, ka Medvedčuks atkal ir aizturēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu