Aicina skolotājus piedalīties vebinārā par cittautiešu iekļaušanu skolā

TVNET/LETA
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto
Ģimene ar bērniem. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 21. aprīlī, plkst. 16:00 organizācija AFS Latvija aicina skolotājus pieslēgties bezmaksas tiešsaistes vebināram par cittautiešu iekļaušanu skolā.

Aizvien lielāks Latvijas skolu skaits uzņem vai plāno uzņemt ukraiņu bērnus savās klasēs. Katras skolas pieredze ir atšķirīga – ar iepriekšēju saskarsmi ar ārvalstu jauniešiem vai bez tās. Ir rasta iespēja kā atbalstīt skolas, tāpēc, lai atvieglotu cittautieša iedzīvošanos jaunajā vidē, ir sagatavoti padomju krājumi pedagogiem.

Organizatori atgādina - ir jāapzinās, ka konteksti var būt dažādi, kādam no bērniem tie būs tikai pāris mēneši skolā, kādam ilgtermiņa uzturēšanās valstī ar pilnīgu integrēšanos mācību procesā, tomēr, domājot par pirmajiem mēnešiem, ir vairākas universālas lietas, par kurām jāparūpējas.

Vebināra mērķis ir iedrošināt izzināt citādo. AFS izglītības programmas attīsta svarīgas 21. gadsimta prasmes, kuras palīdz skolēniem gūt panākumus globalizētajā pasaulē.

Stundu garā vebinārā tiks ieskicēti aspekti, par kuriem jāpadomā, veidojot mācību plānu, tiks piedāvāti daži praktiski padomi bērnu integrēšanā klasē, kā arī vebinārā iepazīstinās ar rīku veiksmīgākai starpkultūru saziņai.

AFS ir starptautiska, brīvprātīgo, nevalstiska, bezpeļņas organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācību iespējas, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt zināšanas, prasmes un sapratni mierpilnākas pasaules veidošanai. AFS strādā 55 pasaules valstīs, Latvijā veiksmīgi darbojoties jau 30 gadus, piedāvājot apmaiņas programmas vidusskolēniem, brīvprātīgā darba iespējas, iespēju kļūt par viesģimeni, kā arī sadarbību ar skolām, apmācot skolotājus darbam ar skolēniem no citām kultūrām un veicinot starpkultūru kompetenču attīstību skolās.

Saite uz pievienošanos vebināram pieejama AFS interneta vietnē, dalība bez maksas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu