Ekumeniskajā Krusta ceļā lūdzas par mieru Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielās Piektdienas lūgšanu gājiens - ekumēniskais krusta ceļš.
Lielās Piektdienas lūgšanu gājiens - ekumēniskais krusta ceļš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 15. aprīlī, Ekumeniskajā Krusta ceļā notiek lūgšanās par mieru Ukrainā, informēja Katoļu baznīcas informācijas aģentūra.

Jau 16. gadu Vecrīgas ielās notiek Ekumeniskais Krusta ceļš, kas galvaspilsētā kļuvis par Lieldienu laika tradīciju.

Krusta ceļš pulksten 10 sākās laukumā starp Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli un Saeimas ēku un pulksten 12 noslēgsies Doma laukumā, kur pēc tam līdz pulksten 15 būs iespēja turpināt pavadīt laiku lūgšanu atmosfērā, klausīties kristīgo mūziku un cilvēku pieredzes stāstus.

Lūgšanas vadmotīvs šogad ir Svēto Rakstu vārdi: "Pāri visam, kas jāsargā, sargi savu sirdi, jo no turienes rosās dzīvība." Vadmotīva autore ir Gunta Ziemele, kas norāda, ka šogad dalībnieki lūgsies par mieru Ukrainā, Krievijā, Latvijā un visā pasaulē.

Pēc ievadvārdiem lūgšanas dalībnieki devās ceļā un apstājās vēl septiņās Vecrīgas vietās, tostarp Jēkaba laukumā, pie Kara muzeja, Basteja kalnā, pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā.

Katrā apstāšanās reizē aktieri Liene Gāliņa un Ģirts Ķesteris lasa fragmentus no Bībeles un meditācijas.

Savos pieredzes stāstos dalās pārstāvji no Ukrainas un Latvijas, savukārt garīgās pārdomas vada Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Kaspars Šterns, Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, luterāņu mācītājs Krists Kalniņš, baptistu mācītājs Edhars Mažis, draudzes "Labā vēsts" mācītājs Andrejs Čebotarjevs, katoļu priesteri Jānis Meļņikovs SJ un Arnis Maziļevskis.

Daļu no Ekumeniskajā Krusta ceļa varēja vērot arī tiešraidē:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu