Igaunijā "Postimees" ar valsts atbalstu izdos laikrakstu krievu valodā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Igaunijas laikraksts "Postimees" drīzumā ar valdības atbalstu sāks izdot nedēļas laikrakstu krievu valodā, paziņojis "Postimees" krievu valodas redakcijas jaunais vadītājs Sergejs Metļevs.

"Valdības atbalsts ļaus mums sākt izdot jaunu nedēļas laikrakstu krievu valodā," viņš sacījis intervijā Igaunijas sabiedriskajai televīzijai, norādot, ka valdība subsidēs projektu, lai nodrošinātu pienācīgu izdevuma apriti.

"Tas ir lieliski. Igaunijā gadiem nav bijis kvalitatīva nedēļas izdevuma krievu valodā. Tomēr tā nav 2016.gadā slēgtā "Deņ za dņom" atjaunošana. Tas ir progress," klāstījis Metļevs, piebilstot, ka jaunajā izdevumā būs tā dēvētā lēnās žurnālistikas pieeja, lasītājiem sniedzot augstas kvalitātes analītikas, pētnieciskās žurnālistikas un izsvērtu ziņu saturu.

"Postimees" krievu valodas redakcijas vadītājs uzsvēris, ka tas ir īpaši svarīgi šajā informācijas pārbagātības laikā.

Viņš pieļāvis, ka jaunajam izdevumam varētu būt "Postimees" nosaukums un tirāža būs mērāma desmitos tūkstošu. Laikraksta koncepcija tiek izstrādāta un pirmais numurs iznāks jau drīzumā, lai gan konkrētu izdošanas datumu Metļevs atteicās nosaukt.

Igaunijas mediju grupa "Postimees Grupp" 2016.gada septembrī pārtrauca drukāto laikrakstu krievu valodā "Postimees na ruskom jazike" un "Deņ za dņom" izdošanu, lai koncentrētos uz portālu krievu valodā attīstību.

"Postimees Grupp" veido Igaunijā vecākais laikraksts "Postimees", tā ziņu portāli, kā arī vairāki reģionālie laikraksti.

1991.gadā dzimušais Metļevs pirmdien kļuva par "Postimees" redakcijas krievu valodā vadītāju. Redakcija ietver grupas portālus krievu valodā, ukraiņu valodā un valsts pasūtītā medija krievu valodā attīstības projektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu