Esplanādē atsāk celiņu atjaunošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Esplanāde
Esplanāde Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma Rīgā atsākta Esplanādes novecojušo celiņu atjaunošana, informēja Rīgas domē.

Šonedēļ plānots turpināt konstrukciju izbūves darbus - grunts nomaiņu un ietvju apmaļu izbūvi.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas meži" vienojies par sešu koku laistīšanu ar laistīšanas maisiem. Šiem kokiem laistīšana nepieciešama, jo būvniecības darbi skar sakņu aizsardzības zonu. Laistīšanu veiks līdz lapu nobriešanai. Šajā periodā arī netiks paredzēta zāles pļaušana koka vainaga projekcijā, lai saglabātu mitrumu un neveicinātu papildu stresu koku sakņu sistēmai.

Jau vēstīts, ka pašvaldība īsteno septiņus hektārus plašā parka vizuālā tēla atjaunošanu.

Trijās no parka septiņām zonām pilnībā tiks nomainīts gājēju celiņu segums.

Pirmajā kārtā tiks nomainīti 1224 m2, otrajā kārtā - 5868 m2 seguma, kas kopā aptver 7092 m2 lielu platību. Iedzīvotāji par notiekošajiem būvdarbiem un to apjomu var iepazīties, lasot informāciju uz parkā izvietotajiem stendiem. Darbi tika sākti pagājušā gada oktobra beigās un tos veic SIA "Roadeks".

Pašvaldībā informēja, ka visvairāk darbu patlaban ir paveikts 1. zonā, gar Kalpaka bulvāri pie Mākslas Akadēmijas ēkas, kur teju pilnā apmērā izbūvēta šķembu pamata apakškārta un ietvju apmales. Vēl jāizbūvē šķembu pamata virskārta un minerālmateriālu izlīdzinošā kārta zem bruģakmens, jāveic bruģēšanas un noslēgumā apzaļumošanas darbi.

Gājēju celiņa seguma maiņa parkā, sākot no Kalpaka un Brīvības bulvāru stūra gar strūklakām līdz Raiņa piemineklim, kas ir projekta otrā zona, zemes darbi paveikti vairāk nekā 30% apjomā. Ir sākta ietvju apmaļu un šķembu pamatu izbūve. Septītajā zonā darbi vēl nav sākti, jo pagaidām tur pārvietojas gājēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu