Maskavas tiesa "Eho Moskvi" bloķēšanu atzīst par "likumīgu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Maskavas Tagankas tiesa atteikusies apmierināt radiostacijas "Eho Moskvi" prasību atzīt par nelikumīgiem ierobežojumus piekļuvei radio ēteram un radiostacijas tīmekļa vietnes bloķēšanu.

Bijušais "Eho Moskvi" galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs paziņoja, ka tiesas lēmums tiks pārsūdzēts apelācijas instancē.

"Eho Moskvi" tika Krievijā atslēgta no apraides ēterā 1.martā, bet mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" nobloķēja radio tīmekļa vietni.

Šo soļu iemesls bija Ģenerālprokuratūras prasība, kas apgalvoja, ka radiostacija mērķtiecīgi un sistemātiski izvietojusi informāciju "ar aicinājumiem uz ekstrēmistisku darbību, vardarbību, kā arī tīši nepatiesas liecības par Krievijas karavīru darbību DTR un LTR (Donbasa separātisko veidojumu) aizsardzības īpašās operācijas īstenošanas ietvaros".

Venediktovs norādīja, ka šīs apsūdzības nav pamatotas ar piemēriem un pierādījumiem.

Radiostacijas bloķēšanas dēļ "Eho Moskvi" direktoru padome pieņēma lēmumu likvidēt radiostaciju, kas darbojās kopš 1990.gada vasaras, un tās tīmekļa vietni.

Vairāki bijušie "Eho Moskvi" žurnālisti turpina gatavot pārraides "YouTube" kanālā "Živoj Gvozdj", citi, arī Jūlija Latiņina un Jevgēņija Aļbaca, pārraides gatavo paši savos "YouTube" kanālos.

Krievijai 24.februārī uzsākot pilna mēroga karu pret Ukrainu, Krievijā faktiski ieviesta kara cenzūra, vairāki desmiti mediju slēgti vai nobloķēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu