Mājsaimniecībām, kas uzņem Ukrainas iedzīvotājus, varētu piešķirt "pateicības pabalstu" 300 eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā.
Atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ukrainas civiliedzīvotājus uzņemošajām mājsaimniecībām varētu piešķirt "pateicības pabalstu" 300 eiro apmērā, ko izmaksātu trīs mēnešu periodā, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Paredzēts, ka par pirmo uzņemto bēgli izmaksātu 100 eiro, bet par katru nākamo 50 eiro. Attiecīgi, uzņemot piecus ukraiņu bēgļus, pabalsts sasniegtu 300 eiro, kas arī tiktu noteikts kā maksimālais izmaksājamais apjoms.

Eglītis sacīja, ka nākamnedēļ valdībā vajadzētu būt atbalstam minētajam piedāvājumam.

Vienlaikus viņš atzina, ka pabalsta apmēri ir nedaudz mainīti. 28.marta koalīcija lēmums par atbalsta sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājus uzņemošajām mājsaimniecībām paredzēja, ka mājsaimniecībām varētu no aprīļa piešķirt 150 eiro pabalstu par pirmo uzņemto bēgli un 50 eiro par katru nākamo.

Ministrs skaidroja, ka pabalsts būtu kā "pateicības žests" no valsts par bēgļu uzņemšanu, turklāt tas būtu kā labs stimuls, lai cilvēki turpinātu savās mājās izmitināt bēgļus un arvien vairāk iesaistītos, jo nav zināms, kā izvērtīsies karadarbība Ukrainā. Viņaprāt, no karadarbības bēgošo cilvēku plūsma nākotnē varētu palielināties.

Vienlaikus viņš atzina, ka uz pabalstu nevarēs pretendēt tie, kas jau savās mājsaimniecībās uzņēmuši ukraiņu bēgļus.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas sāktais karš ir piespiedis bēgļu gaitās doties miljoniem Ukrainas iedzīvotāju

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu