Ieslodzījuma vietu pārvaldi vadīs Olaines cietuma priekšnieks Kaļins

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dmitrijs Kaļins
Dmitrijs Kaļins Foto: Publicitātes foto

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītāja amatam izraudzīts Olaines cietuma priekšnieks Dmitrijs Kaļins.

Tieslietu ministrija (TM) ir sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektu par Kaļina kandidatūras pārcelšanai IeVP priekšnieka amatā.

Kaļins izraudzīts augstajam amatam konkursa kārtībā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Santa Jirgensone, konkursa uzvarētājs esot saņēmis apstiprinājumu arī no Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna (K), ar kuru amata pretendentam norisinājās pārrunas konkursa ceturtajā kārtā un kurš nolēmis virzīt Ministru kabinetā jautājumu par Kaļina apstiprināšanu amatā.

Ministrs paudis pārliecību, ka pretendentu atlases procesā Kaļins apliecinājis zināšanas valsts pārvaldes iestāžu pārvaldībā, tai skaitā izpratni par personāla un finanšu vadības procesiem, kā arī prasmes stratēģiskajā plānošanā.

Kaļins līdz šim ir veicis Olaines cietuma priekšnieka pienākumus. No 2015. līdz 2016.gadam viņš bijis arī būvdarbu koordinators Norvēģu finanšu instrumenta projektā un organizējis būvdarbu procesus jaunas nodaļas izveidei Olaines cietumā.

Savukārt no 2019.gada Kaļins koordinējis Norvēģijas finanšu instrumenta projektu ar mērķi Olaines cietuma teritorijā izveidot jaunu Ieslodzījuma vietu pārvaldes speciālistu mācību centru.

No 2020.gada Kaļins pārstāv Latvijas Ieslodzījumu vietu pārvaldi "EuroPris" organizācijas darba grupā.

Viņš Latvijas Lauksaimniecības universitātē ieguvis profesionālās augstākās izglītības diplomu un darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikāciju, kā arī ieguvis bakalaura grādu inženierzinātnēs.

Konkurss uz amatu izsludināts pagājušā gada novembrī. Pieteikumus konkursā iesniedza pieci pretendenti, otrajā kārtā uz amatu izvirzīti trīs no pretendentiem, bet dalībai trešajā kārtā izvirzīts tikai viens pretendents.

Kandidātu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir tieslietu ministra biroja vadītājs Aldis Bukšs, TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts drošības dienesta priekšnieka vietnieks Andris Rapiņš, TM parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga, TM Valststiesību departamenta direktore Sanita Armagana un TM Personālvadības departamenta direktore Airisa Auzāne.

Kā liecina paziņojums par konkursa izsludināšanu, vakancei noteikts mēneša atalgojums 3273 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Kā ziņots, pagājušā gada oktobrī IeVP priekšnieces amatu atstāja ģenerāle Ilona Spure, kura pirms pilnvaru termiņa beigām nolēmusi doties izdienas pensijā.

2018.gada aprīlī valdība Spuri iecēla pārvaldes priekšnieces amatā uz vēl vienu termiņu. Spurei amata termiņš bija paredzēts līdz 2023.gada 18.jūlijam.

IeVP ir TM pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde. Pārvaldes funkcijas ir apcietinājuma kā drošības līdzekļa un brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildes nodrošināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu