Tukuma novadā aptur autobraucēju, kurš "zemu lidojis" ar 178 km/h

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Ceturtdien likumsargi Tukuma novadā apturēja automašīnu, kas brauca ar ātrumu 178 kilometri stundā (km/h) ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē (ZRP).

VP ZRP Kārtības policijas biroja darbinieki, veicot dienesta pienākumus, konstatēja automašīnu "BMW 320D", kas Tukuma novada Irlavas pagastā uz autoceļa Tukums-Auce ārpus apdzīvotas vietas brauca ar ātrumu 178 km/h, tādējādi pārkāpjot pieļautos 90 km/h par 88 km/h.

Policijā par notikušo tika sākts administratīvā pārkāpuma process un autovadītājam piemērots naudas sods 400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz sešiem mēnešiem.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 55.panta divdesmit trešajai daļai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 km/h ar vieglajiem automobiļiem piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

VP atkārtoti uzsver, ka atļautā maksimālā ātruma pārsniegšana ir bezatbildīga un pārgalvīga rīcība, kas var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu