Rīgā "Bolt" taksists aizstāv Krievijas himnu, izraujot pasažieri no auto aiz matiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sander Ilvest

Svētdienas naktī Rīgā kāda pasažiere iesēdās "Bolt" taksometrā, kurā skanēja Krievijas himna un pēc tam krievu dziesmas. Pasažiere lūgusi vadītājam izslēgt mūziku, taču viņš meiteni nolamājis un izrāvis no auto, liecina cietušās ieraksts sociālajā vietnē "Instagram". Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirknis par notikušo sācis resorisko pārbaudi.

Svētdienas naktī Rīgā politisku nesaskaņu dēļ izcēlies konflikts starp kādu "Bolt" taksometra vadītāju un pasažieri, kura sociālajos tīklos ievietojusi arī video, kurā redzams konflikts. Kliente stāsta, ka vēlējusies, lai vadītājs, kura mašīnā skanēja Krievijas himna un vēlāk cita krievu mūzika, pārslēdz kanālu. "Vadītājs vispirms nereaģēja, pēc tam paziņoja, ka tas ir viņa auto un viņa noteikumi, un visbeidzot ar rupjām lamām apstādināja auto, aiz matiem izrāva mani ārā un nogrūda zemē," viņa stāsta.

Polcija TVNET norādīja, ka pagaidām VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirknis, kura pārziņā ir teritorija, kur norisinājās konflikts, par konkrēto gadījumu nav saņēmis iesniegumu, taču iecirknis sācis resorisko pārbaudi.

TVNET sazinājās ar "Bolt" reģionālo vadītāju Latvijā Raimondu Bērziņu, kurš norādīja, ka uzņēmums ir sazinājies ar šoferi un liedzis viņam iespēju strādāt ar “Bolt” lietotni. "Mums ir ļoti žēl, ka klientam ir nācies piedzīvot šādu situāciju – “Bolt” nekādā veidā neatbalsta vardarbību un šāda šofera uzvedība ir nepieņemama. Mēs esam nekavējoties sazinājušies ar šoferi un bloķējuši viņa iespēju strādāt ar “Bolt” lietotni.

Šajā gadījumā esam pilnībā kompensējuši klientes braucienu, kā arī esam pauduši gatavību sadarboties ar klienti un policiju visos veidos."

Tāpat "Bolt" pārstāvis teic, ka lielākā daļa uzņēmumā esošo vadītāju strādā pie kāda no autoparkiem vai individuāli. Ikvienam vadītājam, pirms sāk sadarbību ar "Bolt", ir jāpabeidz apmācības, kurās tiek iepazīstināts ar sadarbības noteikumiem un nosacījumiem, kā arī rīcību darbā ar klientu. "Diemžēl šajā gadījumā ir noticis “Bolt” noteikumu pārkāpums. Šāda rīcība nav pieļaujama ne tikai pasažieru pārvadājumos, bet arī ikdienā, tādēļ vadītājs jau ir bloķēts."

Viņš aicina gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai drošība, sazināties ar Valsts policiju. "Bolt" klientiem ir pieejams arī atbalsta dienests, atbildes tiek nodrošinātas katru dienu laikā no 8.00-23.00, bez brīvdienām, un ar dienestu iespējams sazināties caur klienta profilu aplikācijā (izvēloties attiecīgo pasūtījumu) vai rakstot uz e-pastu riga@bolt.eu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu