Princim Endrū jau atkal atņem titulus. Vai Beatrise būs Jorkas hercogiene?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/Zumapress/Scanpix

Princim Endrū, Jorkas hercogam, pēc Jorkas pilsētas padomes locekļu balsojuma atņemts Jorkas pilsētas brīvības apbalvojums (Freedom of City honour). Vai princim draud arī Jorkas hercoga titula atņemšana?

Ierosinājums atņemt princim Endrū 1987. gadā piešķirto atzinību, tika vienbalsīgi pieņemts padomes sēdē, raksta BBC. Jorkas liberāldemokrāti, kas ir lielākā Jorkas pilsētas padomes grupa, sacīja, ka vietējā vara pirms sanāksmes ir sazinājusies ar princi, lai informētu viņu par ierosinājumu.

Uzstājoties pēc ārkārtas padomes sēdes, kas notika Jorkas hipodromā, liberāldemokrāts Darils Smolijs sacīja, ka valdībai un karaliskajai ģimenei ir "jāiesaistās, lai atceltu viņa titulu, lai beidzot izbeigtu prinča Endrū saikni ar Jorku". 

Smolijs sacīja: "Tā kā karaliene ir atņēmusi viņa militārās lomas un karalisko patronāžu, mēs uzskatām, ka ir pareizi noņemt visas saites, kuras joprojām ir princim Endrū ar mūsu lielisko pilsētu. Man bija prieks redzēt, ka visu partiju padomnieki atbalsta šo ierosinājumu un skaidri norādīja, ka princim Endrū vairs nav pareizi pārstāvēt Jorku un tās iedzīvotājus."

Eksperti uzsver, ka gadījumā, ja princim Endrū tiktu atņemts hercoga tituls, padome dotu priekšroku, lai princese Beatrise kļūst par Jorkas hercogieni.

Princis Endrū bija iesūdzēts ASV tiesā par nepilngadīgas amerikānietes seksuālu izmantošanu. Prasību tiesā iesniegusi Virdžīnija Džufre, apgalvojot, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epstīns viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām, tostarp princim Endrū. Džufre apgalvoja, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Endrū 2001.gadā Londonā. Tolaik viņai bija 17 gadi, un saskaņā ar ASV likumiem viņa bija nepilngadīga.

Februārī princis piekrita samaksāt neizpaužamu summu Džufres kundzei, kura viņu apsūdzēja seksuālā vardarbībā. Hercogu rudenī gaida zvērināto tiesas prāva pret apsūdzētā prasībām, kuras viņš pastāvīgi noliedz.

Jau janvārī pasauli jau pāršaca ziņa, ka Lielbritānijas princis Endrū pēc pieaugošā sašutuma par apsūdzībām, zaudējis savus militāros goda titulus un turpmāk nelietos "viņa karaliskās augstības" titulu oficiālajā vidē. Bekingemas pils ziņoja, ka karaliene Elizabete II piekritusi tam, ka 61 gadu vecais Jorkas hercogs, princis Endrū atsakās no dažādu labdarības organizāciju goda patrona lomas, paziņoja Bekingemas pils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu