Latvijas policijas virsniece kļuvusi par "Frontex" direktori

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Frontex
Frontex Foto: KACPER PEMPEL

Latvijas pārstāve Aija Kalnāja sākusi pildīt Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" direktores pienākumus, informē iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP).

Politiķe uzsver, ka Kalnājas stāšanās "Frontex" direktores amatā ir augsts novērtējums Latvijai un arī Valsts robežsardzes spējai darboties starptautiskā līmenī.

Latvijas policijas virsniece Kalnāja pirms tam vadīja vienu no "Frontex" nodaļām, bet pērn tika iecelta par "Frontex" izpilddirektora vietnieci ar atbildību par aģentūras pastāvīgo korpusu.

"Frontex" tika nodibināta 2004.gadā, lai palīdzētu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Šengenas asociētajām valstīm aizsargāt ES brīvas pārvietošanās telpas ārējās robežas.

"Frontex" ir operatīva aģentūra ar vairāk nekā 1500 darbiniekiem no dalībvalstīm, kuri vienlaikus izvietoti visā ES. Lai uzlabotu spēju sekot līdzi jauniem un strauji mainīgiem apstākļiem, "Frontex" Situāciju centrs, kas ir atbildīgs par ārējo robežu uzraudzību, tagad darbojas 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu