Foto Stādu bagātība un andele grandiozajā Latvijas Stādu parādē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Dārzkopju aprindās Latvijas Stādu parāde ik gadu ir gaidīts notikums, un arī šis gads nav izņēmums! Šajās brīvdienās – no 30. aprīlim līdz 1. maijam – Siguldas Svētku laukumā vienkopus pulcējas aptuveni 150 stādu audzētāji, kuri sarūpējuši ne tikai kvalitatīvus stādus, bet arī noderīgus instrumentus un tehniku dārzam.

Pasākums abas dienas notiek no pulksten 9 līdz 17. Ieeja tajā ir bez maksas.

Kā portālu TVNET informēja pasākuma rīkotāji, šogad 18.Latvijas Stādu parādē piedalās aptuveni 150 stādu audzētāju no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Daži audzētāji uz Stādu parādi pat atveduši arī īpašus retumus.

Starp citu – iespaidīgajā andelē var iegādāties ne tikai stādus, bet arī amatnieku un mājražotāju darinājumus. Pasākuma organizatori sarūpējuši arī stādu izsoli.

Apmeklētāju ērtībai ir izveidota arī stādu garderobe, kur visi apmeklētāji bez maksas var novietot savus iegādātos stādus, lai ar brīvām rokām var pārvietoties pa plašo teritoriju.

Pasākuma laikā bērniem un pieaugušajiem ir pieejamas Kalsnavas arborētuma piedāvātās spēles, bet visā teritorijā ir pieejami stādu audzētāju veidoti ekspozīciju stendi.

Siguldas novada Pašvaldības policija jau iepriekš informēja, ka Stādu parādes laikā no pulksten 5 līdz pat 19 plānoti satiksmes ierobežojumi.  Stāvvietu karte aplūkojama šeit.

Piebraukšana pie Svētku laukuma pa Leona Paegles ielu un Cēsu ielu tiks aizliegta, sākot no Lāčplēša ielas. Iebraukšana slēgtajā teritorijā notiks no Jāņa Poruka ielas, ja pļavā pie panorāmas rata būs brīvas vietas. Lai uzlabotu pārvietošanās iespējas šajā posmā dzīvojošajiem, pašvaldība drīzumā nosūtīs caurlaides šo īpašumu saimniekiem, lai varētu pārvietoties slēgtajā posmā. 

Transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana papildus tiks atļauta Raiņa ielas posmā no Ausekļa ielas līdz Oskara Kalpaka ielai ceļa labajā pusē. Savukārt, lai nodrošinātu drošu satiksmes plūsmu, tiks aizliegts kreisais pagrieziens uz Cēsu ielu no Raiņa ielas abos virzienos. Pašvaldība aicina izmantot citus ielu posmus, izmantojot pārvietošanās lietotni "Waze".

Šeit vari aplūkot plašāk gan bezmaksas stāvvietu izvietojumus, gan izlasīt informāciju par satiksmes ierobežojumiem. Tāpat atgādinām, ka velobraucēji velosipēdus var novietot pie Siguldas Svētku laukuma izvietotajos velostatīvos.

18.Latvijas Stādu parādi rīko nodibinājums "Stādu un kūdras inovāciju fonds" sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu