Latvijas bezpilota lidaparātu izstrādātājs "Fixar" saņēmis Edisona bronzas balvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bezpilota lidaparātu uzņēmuma "Fixar" modelis "Fixar 007
Bezpilota lidaparātu uzņēmuma "Fixar" modelis "Fixar 007 Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bezpilota lidaparātu izstrādātājs "Fixar" saņēmis ASV "Edison Awards" bronzas balvu kategorijā "Aviācija un robotika" par tā vadošo vertikālās pacelšanās un nosēšanās dronu "Fixar 007", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Fixar 007" ir autonoms drons, kas paredzēts komerciālam un rūpnieciskam pielietojumam. Aprīkojumā ar nomaināmu sensoru bloku ar to iespējams veikt dažādus uzdevumus - aero fotografēšanu, lāzerskanēšanu, video novērošanu, cietu daļiņu izsēšanu, kā arī veikt materiālu piegādes svarā līdz diviem kilogramiem.

"Fixar 007" lidojumu misijas tiek plānotas slēgtā koda "Fixar xGroundControl" programmatūrā, savukārt sistēmas autopilots vada bezpilota gaisa kuģi un izpilda saplānoto misiju.

Kopš 2021.gada rudens katram "Fixar" ārtelpu drona pamataprīkojumā ir iekļauts "BlackBox" modulis, kas ir paplašināta funkcija, kas ļauj sistēmai ierakstīt pilnīgu un detalizētu informāciju par borta lidojuma aktivitātēm un parametriem, kā arī kalpo kā datu dublēšanas sistēma.

"Edison Awards" ir ikgadējs konkurss, kurā tiek godināta izcilība jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē, mārketingā, uz cilvēku vērstā dizainā un inovācijās.

Balva ir nosaukta Tomasa Alvas Edisona (1847–1931) vārdā. Šogad Edisona balvai tika nominēti vairāk nekā 350 produktu, kurus izvērtēja ekspertu recenzenti no visas pasaules kopā ar Edisona balvas vadības komiteju.

SIA "Fixar-Areo" reģistrēta 2019.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3115 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums finanšu dati par 2021.gadu vēl nav pieejami, bet periodā no 2019.gada jūlija līdz 2020.gada 31.decembrim kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva.

"Fixar-Aero" kapitālā 49,44% pieder Krievijas pilsonim Vasilijam Lukašovam, 22,47% - Krievijas pilsonim Konstantīnam Siniušinam, 13,48% - Krievijas pilsonei Jūlijai Družņikovai, 4,49% - Krievijas pilsonim Ravial Didriačevam, bet 10,11% - Luksemburgā reģistrētajai "The Untitled Ventures Fund".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu