Staķis: Cenu pieauguma apstākļos jādod iespējas parādus nomaksāt pakāpeniski un bez sodanaudām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Komunālo pakalpojumu cenu pieauguma apstākļos ir jādod iespējas iedzīvotājiem parādus nomaksāt pakāpeniski un bez sodanaudām, šorīt LTV "Rīta panorāmā" sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Pēc politiķa vārdiem, energoresursu un komunālo maksājumu cenu pieauguma apstākļos var sagaidīt parādu apjoma pieaugumu, un pašvaldībai esot vien divi risinājumi, kurus piedāvāt iedzīvotājiem. Viens no tiem ir sniegt atbalstu ar mājokļa pabalsta palīdzību.

Savukārt otrs risinājums ir piedāvāt iedzīvotājiem iespējas nomaksāt parādus ilgākā laika periodā, nepiemērojot par tiem soda maksājumus. Staķis atzina, ka pašvaldības kapitālsabiedrības šādā risinājumā nav ieinteresētas, bet citas izejas neesot, attiecīgi vasaras laikā šāds mehānisms jāizstrādā.

Runājot par citiem pašvaldības darba aktuālajiem jautājumiem, Staķis pastāstīja, ka par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) apturēto Rīgas plānojumu pašvaldība gan gatavo pieteikumu Satversmes tiesā, gan runā ar VARAM, taču pagaidām sarunas neliecinot, ka puses spēšot vienosies.

Savukārt Sarkandaugavas pārvada būvdarbi atsākšoties tuvākajās dienās, lēsa mērs. Viņš izteicās, ka saprot, ka cenas aug, bet būvnieki pašlaik cenšoties izdarīt spiedienu uz pašvaldību, nevis konstruktīvi analizēt pieauguma pozīcijas, lai panāktu vienošanos par reālā sadārdzinājuma kompensēšanu.

Staķis atzina, ka no dažiem Rīgas pašvaldības iecerētajiem projektiem var nākties atteikties, jo pienākusi tāda situācija, ka daļā projektu konkursos netiekot saņemti pieteikumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu