Atjauno iespēju apmeklēt pacientus Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un samazinoties ar Covid-19 stacionēto pacientu skaitam, kā arī rūpējoties par pacientu labsajūtu, no pirmdienas slimnīcā Ventspilī un tās filiālē Talsos konkrētos laikos atļauti pacientu apmeklējumi, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

No šodienas tuvinieki var apmeklēt pacientus katru dienu noteiktā laikā - no plkst.15 līdz plkst.17. Apmeklējumu nepieciešams iepriekš pieteikt, zvanot uz nodaļu, kurā ievietots pacients.

Vienlaicīgi pie pacienta var uzturēties viena persona, un atļautais apmeklējuma laiks ir līdz 30 minūtēm. Visu apmeklējuma laiku nepieciešams lietot medicīnisko sejas masku un bahilas.

Slimnīcas administrācija aicina tuviniekus būt atbildīgiem un ievērot apmeklēšanas kārtības noteikumus, kā arī izvairīties no apmeklējuma, ja ir konstatēti saslimšanas simptomi vai cilvēks ir nonācis kontaktā ar Covid-19 infekcijas slimnieku, vai personu, kas atrodas mājas karantīnā.

Rudzroga atgādina, ka pacientiem iespējams nodot sūtījumus, atstājot tos slimnīcas apsargam Ventspilī vai rindu koordinatorei Talsu filiālē. Par sūtījumu tiek informēts attiecīgās nodaļas personāls, kas nodrošina sūtījuma nogādāšanu adresātam.

Apmeklēt pacientus ar Covid-19 infekciju nav atļauts, izņemot kritiskus gadījumus.

Kā vēstīts, kopš pagājušās piektdienas slimnīcās ārstēto Covid-19 pacientu skaits Latvijā ir samazinājies no 305 līdz 245, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Kopumā pēdējās diennakts laikā Latvijā stacionāros ievietoti 20 Covid-19 pacienti, bet no slimnīcām izrakstīti 30 cilvēki.

No visiem stacionāros esošajiem Covid-19 pacientiem 91 cilvēkam Covid-19 ir pamatdiagnoze. Tostarp no stacionētajiem, kuriem Covid-19 ir pamatdiagnoze, 83 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet astoņi ir ar smagu slimības gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu