Gada pirmajā ceturksnī Latvijā konstatēti 285 makšķerēšanas pārkāpumi

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Makšķernieki Juglas kanālmalā.
Makšķernieki Juglas kanālmalā. Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijā konstatēti 285 makšķerēšanas pārkāpumi, un šo pārkāpumu skaits, salīdzinot pret visa pērnā gada pārkāpumu skaitu – ir liels, portālam TVNET pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Aija Jalinska.

Viņa informēja, ka 2021.gadā bija konstatēti 675 makšķerēšanas noteikumu pārkāpumi. Visos šajos gadījumos piemērots administratīvais sods.

Savukārt šī gada pirmajā ceturksnī jau konstatēti 285 pārkāpumi, kuros piemērots administratīvais sods. "Jāpiebilst, ka šī gada pirmajā ceturksnī konstatēto pārkāpumu skaits pret visa 2021. gada pārkāpumu skaitu ir liels," tā VVD pārstāve.

"Iemesls tam ir pastiprināta ūdensobjektu kontrole zivju nārsta laikā – pavasarī un rudenī. No tā izriet, ka jo vairāk liegumu, pastiprinātāka kontrole, jo vairāk šie pārkāpumi tiek konstatēti," skaidroja Jalinska.

Viņa arī norādīja, ka vasara ir salīdzinoši mierīgāks periods – makšķerniekiem ir mazāk ierobežojumu un mazāk pārkāpumu.

Vaicāta par to, cik daudz līdz šim pārbaudīti ūdensobjekti, viņa atklāja, ka šī gada pirmajā ceturksnī kopā pārbaudīti 1762 ūdensobjekti (upes un ezeri), savukārt  2021. gadā tika pārbaudīti 7805 ūdensobjekti.

Taujāta par to, kas ir pēdējā laika vērienīgākais atklātais pārkāpums, Jalinska min zvejas pārkāpumu Kurzemē, kur no zvejas rīkiem VVD inspektori atbrīvoja 224 nēģus. Atgādinām, ka nēģu un nēģu kāpuru ieguve Latvijā ir aizliegta visu gadu. Vienīgais izņēmums ir rūpnieciskā zveja, kas ir atļauta noteiktās Latvijas upēs, konkrētos to posmos un ļoti ierobežotā laika periodā.

Jau ziņots, ka no 1. maija visā Latvijā atkal drīkst makšķerēt no laivām un sākas līdaku ķeršanas sezona.  Liegums makšķerēšanai no laivām un liegums paturēt lomā līdakas bija spēkā no 1. marta. Savukārt vēl līdz 15.maijam saglabājas liegums paturēt lomos salates jeb meža vimbas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu