Veselības inspekcija aicina Ukrainas skaistumkopšanas speciālistus iziet higiēnas kursus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Frizētava.
Frizētava. Foto: wideonet/Shutterstock.com

Lai Ukrainas pilsoņus varētu veiksmīgi iekļaut skaistumkopšanas nozares darbībā Latvijā, Veselības inspekcija (VI) aicina Ukrainas skaistumkopšanas speciālistus iziet profesionālā darba veikšanai noteikto minimālo higiēnas prasību apmācību.

Kā novērojusi Veselības inspekcija, Latvijā esošie patvēruma meklētāji no Ukrainas sāk darbu arī skaistumkopšanas nozarē.

Veselības inspekcija savā "Facebook" kontā informē, ka jau martā tā mudināja higiēnas minimuma kursu organizētājus izskatīt iespēju minētos kursus sniegt ukraiņu, angļu vai krievu valodā. Kā atgādina VI – līdz šim attiecīgie kursi bija pieejami tikai latviešu valodā.

Inspekcijas aicinājumam organizēt higiēnas minimuma kursus pagaidām atsaukušās divas iestādes – SIA "Latgales mācību centrs” un Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pieaugušo izglītības iestāde “Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs”. Kā skaidro VI, SIA "Latgales mācību centrs” plāno kursu norisi attālinātā formātā, kursus varēs klausīties bilingvāli, ukraiņu - krievu valodā, savukārt “Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs” kursus pasniegs krievu valodā. Tie arī būs attālinātā formātā.

Kā informēja VI, kursi notiks pēc pieprasījuma, tie būs par maksu.

"Inspekcija aicina skaistumkopšanas nozares darba devējus informēt darbiniekus no Ukrainas par šiem kursiem un nosūtīt uz apmācībām," tā raksta Veselības inspekcija.

Jau ziņots, ka Latvijā kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā līdz š3. maijam reģistrēts 26 541 Ukrainas civiliedzīvotājs, bet 20 489 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija. Savukārt līdz 21. aprīlim 1354 Ukrainas civiliedzīvotāji sākuši darbu Latvijā, informēja Valsts ieņēmumu dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu