Pieci interneta veikali, kuros iegādāties Latvijas dizaineru smukumlietas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Felīcija Vērzemniece/TVNET kolāža

4. maija svētki ir īstais brīdis, lai palutinātu gan sevi, gan savus tuvākos ar kādu skaistu amatnieku darinājumu vai dāvanu no Latvijā radītās dizaineru produkcijas. Tādēļ esam sarūpējuši jums nelielu ieskatu dizainlietās – no tekstila izstrādājumiem un keramikas ar brīnumaini skaistām apdarēm līdz bērnu apģērbiem un juvelierizstrādājumiem!

Nav noslēpums, ka pašiem mazākajiem tagad ir pieejams milzu klāsts ar apģērbiem – sākot no bodijiem un cepurītēm, beidzot ar zeķītēm, kombinezoniem, apaviem. Liepājā bāzētais bērnu apģērbu ražotājs “Wooly Organic” piedāvā bērnu preces mūsdienīgās un skandināviskās krāsās, kas ražotas no ekoloģiskiem materiāliem, ir piemērotas mazuļiem ar alerģijām. Ieskaties šeit!

Foto: "Wooly Organic" ražotāju mājaslapa

“Vaidava Ceramics” ir ģimenes uzņēmums, kas ražo skaistus un funkcionālus traukus, kuros apvienotas tradicionālās vērtības ar laika gaitā mainīgajām dizaina tendencēm. Viss ražošanas process ir pilnībā roku darbs. Visi keramikas trauki ir veidoti ar rokām, par pamatu izmantojot Latvijas sarkano mālu, kas atrodams Priekuļu novada Liepas pagasta Lodes raktuvēs. Piedāvājumā plašs bļodu, šķīvju klāsts, ir īpaša kolekcija - trauki ar apzeltītu maliņu. Šādi trauki izskatīsies grezni uz jebkura svētku galda vai kādā skaistā virtuves verandā.

Vairāk meklē šeit!

Foto: Vaidavas keramikas izstrādājumi

Savukārt “Ra ceramic” ir maza ģimenes darbnīca, kurā apvienojušies divi mākslinieki – Rūdis un Agnese. Abi pēc izglītības ir keramiķi, absolvējuši Latvijas Mākslas akadēmiju. Viņu darinājumi lielākoties ir no keramikas materiāliem, piemēram, porcelāna. Darbnīca atrodas Brocēnos, bet keramikas izstrādājumus – dažādus skaistus porcelāna auskarus, krūzītes ar dzīvnieku apdrukām, lielas augļu bļodas – iespējams iegādāties šeit.

Foto: "Ra Ceramics" auskari no porcelāna

Dizainlietu veikals “Riija” ir kļuvis par iemīļotu satikšanās vietu gan vietējiem ražotājiem, gan arī ārvalstu viesiem, kuri no Latvijas vēlas saglabāt gaumīgus interjera priekšmetus, unikālus traukus, kvalitatīvus lina izstrādājumus. Nekas no iepriekšminētā noteikti nebūs lēts prieks, taču reizi gadā, 4. maija svētkos, var arī iepriecināt sevi, turklāt interneta veikalā pieejama arī izpārdošanas sadaļa ar 30 procentu atlaidi. Skaties šeit!

Foto: Latviešu dizaineru veikals "Riija"

Visbeidzot, ir vērts izcelt savdabīgo un mazo interneta veikalu “Kluug”, kurā pieejami gan porcelāna un keramikas trauki, gan arī unikāli juvelierizstrādājumi – dažos eksemplāros izgatavoti auskari, kaklarotas, arī preces vīriešiem, piemēram, ādas jostas, maki. No mājlietām – arī vaska sveces, bet bērniem – arī attīstošas koka rotaļlietas. Skaties šeit!

Foto: "Kluug" dizainlietu veikals
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu