Glempings Igaunijā — dabas un ērtību apvienojums: 8 neparastas naktsmītnes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto/ Maria Lutsar

Nakšņošana, baudot dabas mieru, svaigu gaisu un putnu dziesmas ērtā gultā, ir glempinga pamatideja. Nosaukums cēlies no vārdu salikuma "glamorous“ – krāšņš un "camping“ – kempings, proti, tā ir liela telts, kura iekārtota ar ērtībām. Šādas naktsmītnes Igaunijā iemantojušas strauju popularitāti.

Vien pusstundas brauciena attālumā no Mazsalacas var baudīt nakti ērtā un plašā teltī - Allikukivi vīna muižas glempingā netālu no Kilingi-Nemmes (Kilingi-Nõmme), kurš drīzāk atgādina istabu četriem. Papildus nakšņošanai saimnieki piedāvā arī vakara ekskursiju vīna muižā un brokastis muižas terase.

Allikukivi vīna muižas glempings.
Allikukivi vīna muižas glempings. Foto: Publicitātes foto/ Tatiana Metsala

Lieliska iespēja izbaudīt gan Igaunijas vasaras galvaspilsētas kņadu, gan atpūsties pie dabas, ir nakšņojot glempinga ciematā “Fishing Village Glämping“, kurš atrodas 3 km no Pērnavas centra Saugas upes krastā.

“Fishing Village" glempings.
“Fishing Village" glempings. Foto: Publicitātes foto/ Elen Juurma

Braucot no Rīgas uz Tallinu, vien pāris kilometrus Raplas virzienā starp seniem kokiem, zirgu ganāmpulka tuvumā atradīsiet Ohukotsu glempingu diviem. Par papildu samaksu iespējams izmantot baļļu, kā arī izbaudīt pārgājienu ar zirgu pajūgiem vai izjādes ar zirgiem.

Ohukotsu glempings.
Ohukotsu glempings. Foto: Publicitātes foto/ Anu Matsoo

Gandrīz pašā pirmās brīvvalsts laika prezidenta rezidences vietā pie Toilas - Oru parka, akmeņainā stāvkrastā atradīsiet “Pühajõe Puhkemaja Glämping”, kur divās plašās teltīs iespējams nakšņot astoņiem cilvēkiem. Jūras šalkoņu un svaigo gaisu vasaras saulrietā vari baudīt uz terases vai, izejot pastaigā līdz pludmalei vai parkam.

"Pühajõe Puhkemaja" glempings.
"Pühajõe Puhkemaja" glempings. Foto: Publicitātes foto/ Helerin Molder

"Torma Puhkemaja Glämping“ ir ierīkots Igaunijas vidienē, Tormā un gaida viesus arī ziemas periodā. Telšu skaitu iespējams palielināt, un šeit gaidītas kā ģimenes, tā arī romantiku mīloši pāri. Ne velti pirms diviem gadiem šis glempings ieguva titulu "Koronas celtne 2020“. 15 minūšu brauciena attālumā atrodas Mustvē (Mustvee) pilsēta Peipusa krastā, kur iespējams gan nopeldēties, gan nobaudīt vietējās garšas.

"Torma Puhkemaja" glempings.
"Torma Puhkemaja" glempings. Foto: Publicitātes foto

Metsanurga ciematā, 10 km no Peipusa atrodas “Peipsi glemping”, kurš ierīkots ābeļdārzā, piedāvājot ērtu palikšanu divās četrvietīgās teltīs visos četros gadalaikos. Īpaši romantiska atmosfēra šeit, protams, ir ābeļu ziedēšanas un ābolu ražas laikā.

Peipsi glempings.
Peipsi glempings. Foto: Publicitātes foto/ Maria Lutsar

Pamazām glempingi iekaro arī Igaunijas salas. Muhu salas piekrastē variet nakšņot “Muhu Ranna” glempingā, bet Roņu salas Dienvidaustrumu spicē Rinsudenas zemesraga mieru baudīt "Ruhnu Ranna“ glempingā.

  • Šeit atradīsi Igaunijas neparasto un neordināro naktsmītņu topu.
Foto: Publicitātes attēls

Raksts tapis sadarbībā ar Visit Estonia.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu