Rīgas 2.slimnīcā darbu sāk vairāki ukraiņu mediķi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas 2.slimnīca sākusi nodarbināt vairākus ukraiņu mediķus un iecerējusi jaunas ēkas būvniecību, informē slimnīcas valdes priekšsēdētājs Sandris Petronis.

Petronis pastāstīja, ka slimnīca ne tikai ārstējot Ukrainas iedzīvotājus, bet esot arī atvērta ukraiņu nodarbināšanai, proti, slimnīcā no Ukrainas strādā traumatologs-ortopēds, māsa, sanitāre operāciju blokā un apkopēja. Petroņa vērtējumā šie cilvēki diezgan labi spējuši iejusties un integrēties.

Atskatoties uz pērn paveikto un nākotnes iecerēm, Petronis pastāstīja, ka, neskatoties uz pandēmijas ietekmi, pērnā gada finanšu rādītāji bijuši ļoti labi un gads noslēdzies ar peļņu.

Slimnīcas informācija liecina, ka pērn uzņemšanas nodaļā reģistrēti 12 821 pacients, bet poliklīnikā - 13 618 pacienti. Stacionārie pacienti bijuši 3354. Tāpat pagājušajā gadā slimnīcā veiktas 2916 operācijas.

Slimnīca iespēju robežās turpinājusi attīstību un veikusi 414 867 eiro lielus ieguldījumus medicīnisko iekārtu iegādei, skaidroja Petronis.

Saskaņā ar slimnīcas pārstāvju šodien vēstīto slimnīca var lepoties ar Baltijā modernāko rentgena iekārtu, tāpat slimnīcai ir jauna osteodensitometrijas iekārta un augstas klases ultrasonogrāfijas iekārta.

Slimnīcā sākuši strādāt divi algologi, pieejams ir arī uztura speciālists un sporta ārsts. Kopš pagājušā gada aprīļa slimnīca sākusi Nacionālā veselības dienesta finansētu rehabilitāciju dienas stacionārā pieaugušajiem subakūtajiem un hroniskajiem pacientiem. Tāpat sākta pirmsoperācijas rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšana.

Petronis arī informēja, ka slimnīca katru gadu veicot uzlabojumus 1911.gadā celtās ēkas infrastruktūrā, taču, lai uzlabotu pakalpojumu sniegšanu, ir nepieciešama jauna piebūve, kurā izvietot uzņemšanas nodaļu, mūsdienīgu operāciju zāļu bloku, ārstniecības nodaļas un diagnostikas nodaļu.

Patlaban ēkas būvniecība ir nākotnes vīzija, taču ir sperti soļi virzienā par iespējamo metu konkursu. Tāpat slimnīcas attīstības jautājumi ir iekļauti Rīgas attīstības plānā, kas pie atbilstoša finansējuma varētu tikt realizēti.

SIA "Rīgas 2.slimnīca" ir specializējusies traumatoloģijā un ortopēdijā kopš 1959.gada, nodrošinot pilnu izmeklējumu un ārstēšanas procesu, kā arī diennakts neatliekamo palīdzību. Daugavas kreisajā krastā tā ir vienīgā slimnīca, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību smagu skeleta traumu gadījumos un plānveida ortopēdisko ārstniecību dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos.

Slimnīcas īpašnieks ir Rīgas dome. "Firmas.lv" informācija liecina, ka 2020.gadā slimnīca apgrozīja 7 463 823 eiro un strādāja ar 270 848 eiro peļņu. Petronis šodien minēja, ka pērn apgrozīti aptuveni deviņi miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu