Jāpārspēj Lamborghini: Ferrari pirmajam krosoveram rezervēts V12 motors

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ferrari Purosangue
Ferrari Purosangue Foto: Ferrari

Ferrari S.p.A. atklāja dažas detaļas par gaidāmo modeli Purosangue, kas būs pirmais krosovers itāļu zīmola vēsturē. Uzņēmums oficiāli paziņoja, ka apvidus modelis tiks aprīkots ar V12 benzīna dzinēju.

"Mēs izskatījām vairākas iespējas un galu galā secinājām, ka V12 jauda un braukšanas prieks ir pareizais risinājums," žurnālistiem sacīja Ferrari izpilddirektors Benedeto Vinja.

Tiek precizēts, ka runa ir par pilnīgi jaunu, no nulles radītu dzinēju. Par to liecinot 14 sekunžu garš reklāmas video ar šo agregātu, ko demonstrēja Ferrari savās lapās sociālajos tīklos.

Līdz šim tika turēts noslēpumā, ar kādu spēka agregātu tiks aprīkots Purosangue. Klīda baumas par "plug-in hibrīda" sistēmu ar V6 kā bāzes agregātu. Daži avoti apgalvoja, ka Ferrari krosovers saņems V8. Iespējams, modelis saņems arī šīs modifikācijas un V12 atradīsies hierarhijas augšgalā.

Reuters norāda, ka lēmums izmantot V12 ir negaidīts, jo Ferrari pēdējos gados ir paļāvies uz mazāk piesārņojošām V8 un V6 hibrīdsistēmām. 2021. gada beigās modifikācijas ar V12 dzinēju veidoja 17% no kopējā pārdošanas apjoma zīmola superauto pārdošanas rezultātu struktūrā.

Tiek pieļauta iespēja Purosangue kontekstā Ferrari ir būtiski izlaist karstāku automobili, nekā galvenajam konkurentam Lamborghini. Kā zināms, Lamborghini Urus tiek piedāvāts ar 4 litru bi-turbo V8 un 650 ZS.

Spītējot ģeopolitiskajiem satricinājumiem, Ferrari ir pasūtījumu rinda līdz 2023. gadam. Arī 2022. gada pirmais ceturksnis uzņēmumam bija ļoti veiksmīgs – koriģētā peļņa, salīdzinot ar 2021.gada šo pašu periodu, pieauga par 12% līdz 423 miljoniem eiro.

Ferrari Purosangue prezentācija notiks 2022. gada vasarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu