Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes vadītāja vietu ieņem Edijs Šauers

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers piedalās preses konferencē pēc RSU pārstāvju un Rīgas domes amatpersonu tikšanās, kuras laikā apsprieda universitātes plānus attīstīt studentu un zinātnes kompleksu un apkārtnes teritoriju Pārdaugavā.
Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors Edijs Šauers piedalās preses konferencē pēc RSU pārstāvju un Rīgas domes amatpersonu tikšanās, kuras laikā apsprieda universitātes plānus attīstīt studentu un zinātnes kompleksu un apkārtnes teritoriju Pārdaugavā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Noslēdzoties atklātam konkursam uz Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes (RDKP) vadītāja amatu, par tās priekšnieku kļuvis Edijs Šauers, kurš savus amata pienākumus sāks pildīt šī gada 9.maijā, informēja Rīgas domē.

Šauers līdz šim bija Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas departamenta direktors.

RDKP mērķis Šauera vadībā būs nodrošināt vēl savlaicīgāku un kvalitatīvāku komunikāciju starp pašvaldību un iedzīvotājiem, piemēram, apkopojot iedzīvotāju priekšlikumus, nodrošinot informāciju par iedzīvotājiem pieejamiem pašvaldības pakalpojumiem, attīstības projektiem, finansējumu un rīkotajiem pasākumiem.

Domē skaidro, ka Šauera darba pieredze jau vairāk nekā 20 gadus ir saistīta ar komunikāciju un sabiedriskajām attiecībām. Iepriekš Šauers 12 gadus strādājis RSU, vadot Komunikācijas departamentu un Sabiedrisko attiecību nodaļu, kā arī kā bijis lektors RSU Humanitāro zinātņu katedrā.

Iepriekš Šauers strādājis komunikācijas jomā tādos Latvijas uzņēmumos kā "Latvijas Pasts" un "Lattelecom" (tagad -"Tet"), kā arī starptautiskā sabiedrisko attiecību aģentūrā "Hill and Knowlton Latvia". Bijis Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes loceklis.

Šaueram ir filozofijas izglītība - ieguvis bakalaura un maģistra grādu, kā arī pabeidzis doktorantūras programmu filozofijā Latvijas Universitātē. Papildus ieguvis zināšanas un prasmes komunikācijas jomā Leidenes Universitātē, Nīderlandē, kā arī Bergenas Universitātē, Norvēģijā.

RDKP tika izveidota 2021.gada martā, sākot veidot vienotu, centralizētu un pārskatāmu pašvaldības komunikācijas jomas budžetu. Pārmaiņu rezultātā komunikācijas aktivitātes tiek īstenotas koordinēti un vienoti, novēršot funkciju pārklāšanās dažādos departamentos, kā arī pārmaiņu rezultātā ietaupot līdzekļus, tostarp pārskatot komunikācijas speciālistu skaitu.

Līdzšinējais RDKP vadītājs Uģis Vidauskis turpinās darbu kā pārvaldes priekšnieka vietnieks, kā arī vadīs pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu