Mēbeles un kaķu māja. Kā iedot "otro elpu" kartona kastēm?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Piedāvājam astoņus praktiskus veidus, kā ikdienā otrreizējai pārstrādei izmantot tik apnicīgās kartona kastes! Lūk, izplatītākās praktiskās kartona kastu lietošanas iespējas, kas ļaus ne tikai taupīt resursus un saudzēt dabu, bet arī pašrocīgi radīt mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Dāvanu kastes

Ņemot talkā lietoto dāvanu iesaiņojamo papīru, kreppapīru vai pat lietotas salvetes, kartona kasti var dekorēt, izgatavojot gaumīgas dāvanu kastītes, kuras dāvanas saņēmējs varēs pēc tam izmantot citu lietu uzglabāšanai.

Foto: Unsplash

Kaķu māja

Kā vēsta tautas ticējums - lai noķertu kaķi, atliek vien nolikt kartona kasti, kaķis pats tajā iekāps. No kartona kastēm iespējams izgatavot lielākas vai mazākas guļvietas un mājiņas mājdzīvniekiem.

Foto: Unsplash

Rotaļu māja

Bērnu rotaļas raisa iztēli. Arī otrreizējo izejvielu izmantošanai darbā ar bērniem ir īpaša nozīme. Kas var būt jaukāks par leļļu vai rotaļu mājas pagatavošanu kopā ar bērniem, par pamatu ņemot nevajadzīgas kartona kastes.

Kartona galdiņš

Zināji, ka mūsdienās kartons aizvien plašāk tiek lietots mēbeļu rūpniecībā? Neej pakaļ jaunam kartona galdiņam uz veikalu - izgatavo to pats! Šāda mēbele, pārdomāti uzprojektēta, kalpos ilgi un izskatīsies oriģināli jebkurā interjerā.

Dizaina elements

Kartons ir mīksts un viegls materiāls, tāpēc tas viegli padodas griešanai, locīšanai un līmēšanai. Ļauj vaļu fantāzijai un darini no kartona kastēm gaismekļus, dekorus, svētku atribūtus un citas mājsaimniecībā noderīgas lietas.

Foto: Unsplash

Iepakojuma materiāls

Nemet ārā kasti, kurā esi saņēmis dāvanu vai sūtījumu no pakomāta. Nereti visparastākā kartona kastīte var kļūt par askētisku, gaumīgu un simpātisku iesaiņojumu lietu dāvināšanai vai uzglabāšanai.

Mācību materiāls bērniem

Bērni mācās rotaļājoties, un nereti tieši rotaļu laikā izglītojošie materiāli tiek ātri nobružāti. Kādēļ regulāri tērēt līdzekļus, pērkot aizvien jaunus metodiskos materiālus bērniem, ja tos iespējams izgatavot pašu spēkiem, ņemot talkā vecās kastes. Daudzās pirmsskolas izglītības iestādēs un ģimenēs no kartona kastēm tiek gatavotas spēles un materiāli matemātikas, dabas zinību, valodu un citu iemaņu apguvei.

Foto: Unsplash

Sīklietu organizators

Kaste kastē, un kārtība garantēta! Lai sakārtotu virtuves plauktiņus, ieviestu kārtību zeķu atvilktnē un sašķirotu bērnu zīmēšanas piederumus pa krāsām, liec lietā kartona kastes, izgatavojot no tām parocīgus sīklietu, garšvielu, zīmuļu un citu lietu organizatorus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu