Levits: Latvieši zina, ko nozīmē karš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
27. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits Latgales vēstniecībā “Gors” atklāj Latgales kongresu
27. aprīlī Valsts prezidents Egils Levits Latgales vēstniecībā “Gors” atklāj Latgales kongresu Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas iedzīvotāji uzņem ukraiņus ar lielu līdzjūtību un atbalstu, jo latvieši zina, ko nozīmē karš, pirmdien, tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja biedri Olenu Kondratjuku, teica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Levita un Kondratjukas sarunas centrā bija Krievijas īstenotais karš Ukrainā, Ukrainas ceļš uz Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu un Latvijas sniegtais atbalsts Ukrainai.

Vicespīkere uzsvēra, ka Rīgas pils Svētā Gara tornī plīvojošais Ukrainas karogs ir liels gods viņas tautai, kas cieš kara mokas. Kondratjuka arī atzinīgi novērtēja Latvijas lēmumu šogad 9.maiju noteikti par piemiņas dienu Krievijas agresijā pret Ukrainu cietušajiem un bojā gājušajiem. Turklāt Kondratjuka izteica Latvijai pateicību visas Ukrainas vārdā.

Levits uzsvēra, ka Latvija stingri nosoda Krievijas agresiju Ukrainā un atbalsta Ukrainas neatkarības un teritoriālās integritātes pilnīgu atjaunošanu, kā arī nekavējošu ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai.

Valsts prezidents arī norādīja, ka Latvija ir solidāra ar Ukrainas tautu un sniedz tai atbalstu visos iespējamajos veidos - militāru, humānu, ekonomisku un politisku.

Viņš norādīja, ka līdz šim drošu patvērumu Latvijā atraduši vairāk nekā 25 000 ukraiņu, iesaistot viņus vietējo kopienu dzīvē. "Latvijas iedzīvotāji uzņem ukraiņus ar lielu līdzjūtību un atbalstu, jo mēs zinām, ko nozīmē karš," atzina Levits.

Kondratjuka pateicās Latvijai par palīdzības sniegšanu Ukrainas bēgļiem un viņu integrēšanu Latvijas sabiedrībā. Vicespīkere apliecināja, ka ukraiņi ir gatavi strādāt Latvijā, jo viņiem ir būtiski ne tikai būt drošībā, bet arī justies vajadzīgiem.

Tikšanās laikā Levits arī pieminēja, ka saistībā ar Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā nepieciešams izveidot īpašu tribunālu, un Latvijā jau tagad no kara bēgļiem tiek vākti pierādījumi, kas kādreiz noderēs starptautiskajā tribunālā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu