Valdība palielina atbalstu studentiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien nolēma novirzīt 1,2 miljonus eiro "Inovāciju grantiem studentiem", pārdalot šo finansējumu no citiem Eiropas līdzekļu atbalsta pasākumiem.

Par labu "Inovāciju grantiem studentiem" nolemts pārdalīt 344 186 eiro no pasākuma "Pēcdokturantūras pētniecības atbalsts", savukārt no pasākuma "Praktiskas ievirzes pētījumi" tiek pārdalīti 856 858 eiro.

Ar valdības lēmumu palielināts finansējums pasākumam "Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijās". Šajā jomā pārdalīts finansējums starp kārtām, nodrošinot kopumā papildus 621 966 eiro finansējumu 2.kārtai. Savukārt no pasākuma "Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsts" pārdalīti 215 654 eiro.

Pasākumam "Praktiskas ievirzes pētījumi" no pasākuma "Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijā" 3. kārtas līgumos nepiesaistītā finansējuma un atbrīvotā finansējuma tika kopumā pārdalīti 71 610 eiro.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrija, naudas pārdalei bijuši vairāki iemesli, piemēram, pasākuma "Pēcdokturantūras pētniecības atbalsts" ietvaros nav paredzēts finansēt jaunus pētniecības pieteikumus, tādēļ ir izveidojies publiskā finansējuma atlikumi. Pasākuma "Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijā" trešās atlases kārtā ir izveidojies līgumos nepiesaistītā finansējuma atlikums, kuru īstenošanas termiņu dēļ nav iespējams izmantot. Pasākuma "Praktiskas ievirzes pētījumi" 4.kārtas ietvaros ir veidojies līgumos nepiesaistītā finansējuma atlikums. Savukārt pasākumam "Inovāciju granti studentiem" tika konstatēts finansējuma trūkums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu