Video ⟩ “Skolotāju balss” – pētījums par to, kā jūtas un sevi profesijā redz skolotāji Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Izglītības uzņēmuma “Lielvārds” veiktais pētījums “Skolotāju balss” liecina, ka pedagogi Latvijā vēlas būt savas profesijas patrioti, tomēr viņi nejūt to, ka strādātu sabiedrībā novērtētā un adekvāti atalgotā profesijā – katrs trešais (33%) skolotājs vienmēr vai bieži savā darbā jūtas demotivēts, un 27% ir pesimistiski par savu turpmāko ceļu šajā profesijā.

Gandrīz puse (47%) norāda, ka skolā ir sistēma, kā skolotāji savstarpēji dalās pieredzē un mācās viens no otra. Tomēr profesionālajā pilnveidē iztrūkst individuāla atbalsta, mentoringa, kā arī pietiekama atbalsta jaunā mācību satura un pieejas ieviešanā. Lai arī Latvijas skolotāju digitālo prasmju pašvērtējums ir salīdzinoši augsts, 41% aptaujāto skolotāju vēlas arvien pilnveidot savu digitālo pratību. Vienlaikus aptaujātie pedagogi apliecina nepieciešamību mācību procesu nodrošināt ar datoriem un internetu, digitālā mācību satura platformām, digitālajām tāfelēm un citām izglītības tehnoloģijām.

Pētījuma “Skolotāju balss” prezentācijas pasākums un ekspertu diskusija TVNET tiešraidē notiks šā gada 11. maijā plkst. 11.00. Pasākuma pirmajā daļā iepazīstināsim ar unikālajiem pētījuma datiem, kas šādā veidā apkopoti pirmo reizi Latvijas vēsturē, bet otrajā – diskusijas daļā, uzklausot visu iesaistīto pušu pieredzi un viedokļus, kopā ar politikas veidotājiem un izglītības procesā iesaistītajiem analizēsim pētījuma rezultātus un meklēsim risinājumus skolotāju labbūtības un atbalsta veicināšanai.

Pasākums tiks pārraidīts arī tiešraidē ziņu portālā TVNET un uzņēmuma Facebook lapā, un tajā piedalīsies:

• Edīte Kanaviņa, IZM Izglītības departamenta vadītāja;

• Kristīne Niedre-Lathere, Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes vadītāja;

• Rūdolfs Kalvāns, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors;

• Lauma Tuča, izglītības speciāliste un uzņēmuma “Edurio” Latvijas komandas vadītāja;

• Andris Gribusts, izglītības uzņēmuma “Lielvārds” vadītājs.

Pasākuma vadītājs: Mārtiņš Daugulis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu