VP: Policijas pieeja turpmāk būs asa un nepārprotama par pārkāpumiem, kas saistīti ar padomju režīma slavināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Šobrīd Valsts policija (VP) pavelk svītru līdzšinējiem notikumiem - attiecīgi pieeja būs asa un nepārprotama par šāda veida likumpārkāpumiem, kas saistīti ar padomju režīma slavināšanu," trešdienas rītā informēja VP.

Policija naktī uz trešdienu izplatīja paziņojumu - lai nepieļautu sabiedrības drošības, personu dzīvības, veselības un mantas aizsardzības apdraudējumu, iespējamas provokācijas un saasinājumus, kā arī maksimāli novērstu pārkāpumus, VP priekšnieks Armands Ruks pieņēmis lēmumu slēgt pieeju piemineklim un tā laukumam.

Aģentūra LETA gan novēroja, ka vēl pirms plkst.9 laukums bija pieejams. VP tikmēr uzsver, ka ar Ruka lēmumu pieeja piemineklim un tā laukumam ir slēgta, tajā skaitā ziedu nolikšanai. Situācija, kad šodien īsu brīdi pāris personas nolika ziedus, ir nepieļaujama un tūlītēji novērsta, paziņojumā uzsvēra VP.

Patlaban pie objekta sabiedriskās kārtības nodrošināšanas vadību pārņēmusi VP Speciālo objektu apsardzes pārvalde. Pieeja piemineklim "ir kategoriski liegta", uz vietas atrodas likumsargi.

"Šobrīd Valsts policija pavelk svītru līdzšinējiem notikumiem - attiecīgi pieeja būs asa un nepārprotama par šāda veida likumpārkāpumiem, kas saistīti ar padomju režīma slavināšanu, kara atbalstīšanu utt. Tolerances nav," norādīja policijā.

Policijā arī atgādināja, ka ir sākta dienesta pārbaude, kurā tiek vērtēta policistu rīcība 10.maijā, kad pie pieminekļa pulcējās bars cilvēku, daži no kuriem uzsvērti demonstrēja atbalstu kara agresoram - Krievijai. Arī iekšēji policijā par konstatētu amatpersonu bezdarbību būs asa reakcija, līdz pat kriminālatbildībai un atbrīvošanai no dienesta, uzsver VP.

Jau ziņots, ka 9.maijā, neskatoties uz aicinājumiem nedoties pie pieminekļa, vairāki tūkstoši cilvēku, tostarp, Krievijas vēstniecības pārstāvji, dienas laikā novietoja ziedus pakājē. Otrdienas rītā pašvaldība atnestos ziedus aizvāca, tostarp izmantojot traktoru.

Ziedu novākšana no pieminekļa pakājes izsauca asu reakciju sociālajos tīklos, turklāt bija gan šādas rīcības atbalstītāji, gan pretinieki. Tā rezultātā otrdienas vakarā pie pieminekļa atkal bija sapulcējušies vairāki simti cilvēku, tostarp tādi, kas slavināja Krievijas agresīvo rīcību.

Par nesankcionētas pulcēšanās organizēšanu pie pieminekļa Pārdaugavā Valsts policija pie atbildības sauks vismaz četras personas - bijušos Rīgas domniekus Alekseju Rosļikovu un Vadimu Baraņņiku un arī Latvijas Krievu savienības pārstāvjus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu