Otrdien ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši pieci cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Šonakt plkst.3.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbenes novada Galgauskas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja ar izbūvētu mansardu 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas kaimiņi izglāba divus cilvēkus, kuri ugunsgrēkā cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Dūmu detektora brīdinošo signālu mājoklī ugunsdzēsēji glābēji nesaklausīja. Plkst.7.26 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Otrdien plkst.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaides ielu Valmierā, kur divstāvu ēkas pagrabā dega malka un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš no ēkas evakuējās pirms VUGD ierašanās. Plkst.20.33 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.15.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Glūdas pagastu, kur dega mežs 1,02 hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos līdzās autocisternām tika iesaistīti arī kvadricikli un drons ugunsgrēka novērtēšanai no augšas. Ugunsdzēsēji glābēji darbi notikuma vietā noslēdza plkst.19 un turpmākos dzēšanas darbus veiks Valsts meža dienests (VMD).

Plkst.12.31 saņemts izsaukums uz Talsu novada Mērsraga pagastu, kur dega mežs 4,48 hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos līdzās autocisternām tika iesaistīts drons ugunsgrēka novērtēšanai no augšas. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdza plkst.19 un dzēšanas darbus turpinās VMD un "Latvijas valsts mežu" darbinieki.

Plkst. 8.26 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Jāņa ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies četrstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri nodoti NMPD mediķiem. Plkst.9.05 ugunsgrēks likvidēts.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Limbažu novada Pāles pagastā, kur 17 hektāru platībā dega meža zemsedze un niedres. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.17.08 un plkst.20.56 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēka likvidēšanas darbos piedalījās arī Viļķenes, Ainažu, Korģenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības un VMD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, dēļu kaudze, kūla, zari, koki, krāsošanas iekārta, trīs vieglās automašīnas, garāža, neapsaimniekota ēka, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 73 izsaukumus - 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 11 bija kūlas un septiņi meža ugunsgrēki, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu