Ziemeļkoreja paziņo par pirmo nāves gadījumu no Covid-19

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja piektdien apstiprinājusi pirmo nāves gadījumu no Covid-19. Lai gan pārējā pasaule ar vīrusu sadzīvo vairāk nekā divus gadus, izolētā Ziemeļkoreja tikai šonedēļ oficiāli ziņoja par pirmajiem saslimšanas gadījumiem.

Tiek ziņots, ka drudža simptomi esot desmitiem tūkstošiem cilvēku. Seši cilvēki no drudža miruši, un vienam no tiem konstatēts jaunā koronavīrusa omikrona paveids, piektdien vēstīja Ziemeļkorejas valsts propagandas kanāli.

Tie norādīja, ka 187 000 cilvēku ar drudža simptomiem esot "izolēti un tiek ārstēti".

"Drudzis, kura cēloni neizdevās identificēt, aprīlī ļoti strauji izplatījās visā valstī," vēsta valsts ziņu aģentūra KCNA. Drudža simptomi līdz šim esot konstatēti apmēram 350 000 cilvēku, taču netiek norādīts, cik daudziem apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Tikai retais noticējis Ziemeļkorejas apgalvojumiem, ka līdz pat ceturtdienai valstī neviena Covid-19 gadījuma neesot bijis.

Ziemeļkorejā pavisam ir 25 miljoni iedzīvotāju. Valstī ir slikta veselības aprūpes sistēma un nav pieejamas vakcīnas pret Covid-19. Ziemeļkoreja pagājušogad atteicās no citu valstu piedāvātajām "AstraZeneca" un Ķīnā ražotajām vakcīnām, apgalvojot, ka to pasargā kopš 2020.gada janvāra slēgtās robežas.

Taču šonedēļ situācija mainījusies. Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns ceturtdien televīzijā valkāja sejas masku un lika ieviest stingrus vīrusa ierobežošanas pasākumus, domājams, arī lokdaunus.

Dienvidkoreja paziņojusi, ka pēc ceturtdienas paziņojuma piedāvājusi Ziemeļkorejai humāno palīdzību, taču atbildi vēl neesot saņēmusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu