Darba inspekcija sākusi administratīvo pārkāpumu lietvedības saistībā ar "Lido" bojāgājušo trauku mazgātāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi piecas administratīvo pārkāpumu lietvedības, kas saistītas ar konstatētajiem pārkāpumiem "Lido" restorānā "Vērmanītis" pēc trauku mazgātājas nāves, informēja VDI vadošā eksperte datu analīzes un statistikas jautājumos Ilze Kalniņa.

Pērn gada izskaņā "Lido" restorānā "Vērmanītis" kravas liftā gāja bojā trauku mazgātāja, kurai nāves iestāšanās brīdī bijusi otrā darba diena uzņēmumā. Kā aģentūrai LETA bija paudis AS "Lido" padomes priekšsēdētāja vietnieks un līdzīpašnieks Gunārs Ķirsons, darbiniece iepriekšējā dienā bija iepazinusies ar darba drošības noteikumiem, kas bija redzams arī uzņēmuma videoierakstā, taču nebija parakstījusies par darba drošības instruktāžu. Ķirsons bijis neizpratnē, kādēļ viņa bija nolēmusi ielīst kravas liftā.

Kalniņa informēja, ka VDI ir pabeigusi letālā nelaimes gadījuma darbā izmeklēšanu un sagatavojusi aktu par to, kuru kāda no pusēm vēl var pārsūdzēt VDI direktoram.

VDI, veicot minētā nelaimes gadījuma izmeklēšanu, pieprasīja neatkarīgu tehnisko ekspertīzi kravas liftam, kurā gāja bojā sieviete.

Saskaņā ar tehniskās ekspertīzes slēdzienu kravas lifta tehniskais stāvoklis neatbilda tā lietošanai.

Attiecīgi tūlīt pēc ekspertīzes slēdziena saņemšanas VDI amatpersona apturēja kravas lifta darbību un aizliedza tā lietošanu.

VDI ir sākusi piecas administratīvo pārkāpumu lietvedības par konstatētajiem pārkāpumiem, kuru izskatīšanas rezultātā tiks pieņemti lēmumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu