Bezmaksas stāvvieta Rīgā, kurā nemaz nedrīkst iebraukt

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Rīgā, 13. janvāra ielā ieviesusies "it kā bezmaksas autostāvvieta", kur novietot transportlīdzekļus drīkstot, bet lai to izdarītu, jāpārkāpj Ceļu satiksmes noteikumi. Tomēr Rīgas Pašvaldības policija Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "4. studija" norāda, ka pēc likuma izmaiņām, "nepieķerot pie rokas", sodīt pārkāpējus vairs nav iespējams.

13. janvāra ielā Rīgā blakus tramvaja sliedēm katru dienu novietotas aptuveni 20 automašīnas, taču šajā vietā ir zīme, kas aizliedz iebraukt. Savukārt no otras puses iebraukt nav iespējams, taču automašīnas šeit stāv, turklāt bez maksas.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis raidījumam skaidroja: "Uzstādītās ceļa zīmes abās pusēs ir – "Braukt aizliegts" – tautā sauktais "ķieģelis", līdz ar to ir tikai šie īpašie gadījumi, kad tur varētu nokļūt – ja tur teritorijās citādāk nevar piebraukt un ir kādi neatliekami darbi vai cilvēks tur dzīvo un citādāk nevar piebraukt, un šis ir tas izņēmums, kad zem tā "ķieģeļa" var braukt."

Šādos gadījumos logā būtu jānovieto arī kāda speciāla caurlaide, kas tiešām atļautu automašīnu konkrētajā vietā novietot, bet ir skaidrs, ka šis nav tas gadījums, jo nevienai no automašīnām speciālas caurlaides nav.

"Vienīgais legālais veids, kā šie automobiļi te varēja nokļūt, – tad tie bija jāatved ar tramvaju," skaidroja Irbītis.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis norādīja: "Jā, par šo vietu mēs esam informēti, mēs arī esam vairākus izsaukumus uz šo vietu saņēmuši no iedzīvotājiem, tomēr, izvērtējot situāciju par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu, mēs sodu diemžēl piemērot nevaram, jo, pirms stājās spēkā Administratīvās atbildības likums, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā bija starp visiem pārējiem pantiem arī viens atsevišķs pants, kas noteica atbildību arī par citiem šajā likumā nenoteiktiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, un šis būtu viens no klasiskajiem gadījumiem, kad mēs šo pantu piemērojām – attiecīgi, mēs konstatējām, ka automašīna stāv vietā, kur tā, nepārkāpjot noteikumus, nevar nokļūt, un tādās situācijās mēs šo pantu piemērojām. Tagad, kopš šīs Administratīvo pārkāpumu reformas, šāda panta vairāk nav un attiecīgi par apstāšanās un stāvēšanas pārkāpumiem mēs šīs automašīnas saukt pie atbildības nevaram."

Vairāk LTV raidījuma 4.studija sižetā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu