Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate
Par Kostarikas pirmo lēdiju kļuvusi latviete Signe Zeikate Foto: Reuters/EPA/SIPA/Scanpix

8.maijā Kostarikas galvaspilsētā Sanhosē zvērestu nodeva valsts jaunievēlētais prezidents Rodrigo Čavess. Viņam līdzās svinīgajās ceremonijās bija jaunā pirmā lēdija, latviete Signe Zeikate un abu meitas Tatjana un Izabella.

Signe Zeikate svinīgajā zvēresta došanas ceremonijā valsts parlamentā bija tērpusies baltā midi garuma kleitā ar pieskaņotu, grezniem izšuvumiem rotātu mēteli, pie kuras piesprausta latviešu mākslinieka Māra Šustiņa veidota piespraude orhidejas formā.

Mākslinieks savā Facebook profilā raksta: "Jūtos ikreiz pagodināts par man uzticēto darbu ar kuru vēlreiz varēju apliecināt savu meistarību un mīlestību pret rotu radīšanas procesu, kas ir mans darbs un sirdslieta vienlaicīgi. Šoreiz manis darinātā piespraude aizceļoja tālu uz Centrālamerikas zaļāko un laimīgāko valsti - Kostarikas Republiku, valsts pirmajai lēdijai latvietei Signei Zeikates kundzei prezidenta inaugurācijas ceremonijai. Vakar 8.maijā notika Kostarikas jaunievēlētā prezidenta Rodrigo Chaves Robles svinīgais inaugurācijas pasākums. Piespraude veidota stilizēta orhidejas zieda veidolā, kas ir Kostarikas nacionālais zieda simbols."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu