"Greenpeace" Lielbritānijā bloķē tankkuģi ar Krievijas dīzeļdegvielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvisti ieņēmuši piestātni Anglijā, kur bija plānots pietauvoties tankkuģim ar 33 000 tonnu dīzeļdegvielas no Krievijas, tādēļ kuģim Temzas upē bija jāapgriežas un jādodas prom.

"Greenpeace" paziņoja, ka 12 aktīvisti piekļuva kompānijas "Navigator

Terminals" teritorijai Greisā, Eseksā, kur svētdienas vakarā ieradās piestātnē.

Aktīvisti protestē pret Lielbritānijas valdības rīcību, ļaujot maksājumiem par fosilo kurināmo nonākt Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma rokās.

Policijā informēja, ka svētdienas vakarā saņemta informācija par cilvēku iekļūšanu termināļa teritorijā, kur vēlāk aizturētu astoņi cilvēki aizdomās par neatļautu iekļūšanu teritorijā.

"Greenpeace" apliecināja, ka vairāki aktīvisti turpina protestu. Viens no viņiem atrodoties pie izkraušanas cauruļvadiem, cits karājoties pie piestātnes, bet citi ieņēmuši piestātni, lai neļautu kuģim pietauvoties.

Protestētāji izritinājuši plakātu ar uzrakstu "Nafta darbina karu".

Nepilnu stundu pēc "Greenpeace" aktīvistu ierašanās piestātnē tur bija paredzēta 183 metrus garā tankkuģa izkraušana.

Aktīvisti uzstāja, ka Lielbritānija, pērkot fosilo kurināmo, ne tikai sponsorē trīs mēnešus ilgušo Krievijas karu Ukrainā, bet valstī pieaug enerģijas rēķini un pastiprinās klimata krīze.

Lielbritānijas valdība ir aizliegusi Krievijai piederošu, pārvaldītu vai ar Krievijas karogu peldošu kuģu ienākšanu valsts ostās, tomēr pagaidām nav aizlieguma Krievijas naftas vai naftas produktu ievešanai Lielbritānijā ar citu valstu kuģiem.

Kuģim, kurš devās uz Eseksas termināli, ir Grieķijas karogs, bet tajā 2ir nafta no Krievijas ostas Primorskas, paziņoja "Greenpeace".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu