"Begemots" ne mašīna jeb BMW M GmbH gaidāmais SUV

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW XM prototips
BMW XM prototips Foto: BMW

2,7 tonnas un tomēr īsts M automobilis. Izklausās neticami, tomēr BMW M nodaļa iecerējusi, ka tās pirmais patstāvīgi radītais modelis kopš septiņdesmito gadu beigās radītā M1 uzņēmuma vārdam un reputācijai kaunu nedarīs.

Straujiem soļiem tuvojas gaidāmā BMW XM hibrīdkrosovera sērijveida versijas pirmizrāde, līdz ar ko atklātībā nonāk aizvien vairāk un vairāk detaļu par jauno auto. Ja sākotnēji tika ziņots, ka XM būs V8 benzīna turbodzinēja un elektromotora kombinācija, kas kopā attīsta 750 zirgspēkus, tad tagad izrādās, ka auto būs par 100 ZS mazāk jaudīgs – plug-in hibrīddzinēja kopējā atdeve būs 650 zirgspēki. 

Paredzams, ka ražošanai gatavais XM debitēs 24. maijā, dienā, kad BMW M GmbH nodaļa atzīmē 50. gadadienu. Gatavojoties notikumam, zīmols publicējis pāris desmitus fotogrāfiju no XM testiem, kā arī padalījies ar dažām tehniskām detaļām.

Saskaņā ar to, jaunajam auto būs Adaptive M Professional piekare, aktīvie stabilizatori (pirmo reizi BMW M modelim) un pilnībā kontrolēta šasija ar aizmugurējiem riteņiem, kas pagriežas par līdz pat 2,5 grādiem. Hibrīddzinēja bāze būs jauns 4,4 litru V8 motors ar diviem turbokompresoriem bloka vidū. Kopā ar elektromotoru tas attīstīs 650 zirgspēkus un 800 Nm. Tas ir mazāk nekā pērn demonstrētajam prototipam, taču tāpat vairāk nekā X5 M Competition un X6 M Competition (625 zirgspēki un 750 Nm griezes moments). XM karstā versija būs vēl jaudīgāka, taču par to nekādas informācijas pagaidām nav.

BMW XM prototips
BMW XM prototips Foto: BMW

Ir arī provizoriski dati par dinamiku. BMW XM, kas kļūs par Bavārijas markas smagāko auto, no vietas līdz 100 kilometriem stundā spēs paātrināties aptuveni 3,5 sekundēs, un ar elektrību vien tas WLTP ciklā veiks aptuveni 80 kilometrus. Oficiāli izplatītajā informācija BMW gan nemin mašīnas svaru, taču dažādos ārvalstu medijos parādās ziņas, ka tas būs 2,7 tonnas. 

BMW XM tiks ražots BMW rūpnīcā Spartanburgā, Dienvidkarolīnas štatā. Ražošanas sākums paredzēts 2022. gada beigās, bet veikalos modelis nonāks 2023. gada pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu