Navaļnijam pirms viņa saindēšanas sekoja ar FSB saistīti privātdetektīvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam un viņa līdzgaitniekiem sekojuši Rjazaņā bāzētās privātās detektīvu aģentūras “Teņ” darbinieki, secināts Krievijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Dosjē” veiktajā izmeklēšanā.

Navaļnijs, viņa ģimene un līdzgaitnieki izsekoti pirms viņa saindēšanas ar nervu indi “Novičok” 2020.gada augustā.

Kā secināts “Dosjē” izmeklēšanā, privātdetektīvi Navaļnijam, viņa ģimenei un līdzgaitniekiem sekojuši gan Krievijā, gan ārvalstīs.

Sekots Navaļnija ģimenei tika arī 2020.gada jūlijā, kad Navaļnija sieva  Kaļiņingradā piedzīvoja saindēšanās simptomus.

Privātdetektīvi sekoja Navaļnijam arī 2020.gada augusta braucienā uz Novosibirsku, kas notika neilgi pirms viņš Tomskā tika saindēts.

Piecas dienas pirms Navaļnija saindēšanas privātdetektīvi pārtrauca Navaļnijam sekot un aizbrauca no Novosibirskas, bet dažas dienas pēc Navaļnija saindēšanas viņi aizbrauca no Krievijas.

Kā noskaidroja “Dosjē” Navaļnijam sekoja privātdetektīvi Aleksandrs Borzunovs, Aleksandrs Zarubins, Andrejs Maļikovs un Vjačelavs Romašins. Viņi visi iepriekš strādājuši Krievijas Federālajā narkotiku aprites apkarošanas dienestā.

Detektīvu aģentūra “Teņ” galvenokārt strādājusi ar valsts struktūrām - starp tās lielākajiem klientiem bijuši Krievijas valsts uzņēmumi un Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) Zinātniski tehniskā dienesta priekšnieks Eduards Černovoļcevs.

Černovoļceva pārraudzībā ir FSB Kriminālistikas institūts, kura darbinieki, kā pierādīts žurnālistu veiktajās izmeklēšanās, bija iesaistīti Navaļnija, kā arī rakstnieka Dmitrija Bikova un politiķa Vladimira Kara-Murzas indēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu